Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Klaus Iohannis a fost sunat de președintele unei republici socialiste și l-a anunțat că România îi dă 100.000 de doze de vaccin anti-COVID-19

Klaus Iohannis romania educata

Preşedintele Klaus Iohannis a avut, miercuri, o convorbire telefonică cu omologul său din Republica Socialistă Vietnam, Nguyen Xuan Phuc, la solicitarea părţii vietnameze, context în care a anunţat că ţara noastră va face o donaţie de 100.000 de doze de vaccin anti-COVID.

Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, convorbirea a prilejuit un schimb de opinii în ceea ce priveşte stadiul şi perspectivele relaţiei bilaterale dintre România şi Vietnam, inclusiv colaborarea în combaterea pandemiei de COVID-19.

"Preşedintele României a mulţumit pentru solidaritatea demonstrată de Vietnam anul trecut, când a donat ţării noastre materiale medicale. În acest context, preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că România va face o donaţie de 100.000 de doze de vaccin COVID-19 către Vietnam", arată Administraţia Prezidenţială.

În cadrul discuţiei, cei doi preşedinţi au evocat legăturile tradiţionale dintre România şi Vietnam şi au discutat despre dialogul la nivel politic între cele două ţări, precum şi despre relaţiile bilaterale economice.

"Având în vedere bunele relaţii bilaterale, precum şi intrarea în vigoare a Acordului de Liber Schimb Uniunea Europeană - Vietnam, semnat în timpul Preşedinţiei române a Consiliului Uniunii Europene, cei doi înalţi oficiali au exprimat interesul pentru dezvoltarea cooperării româno-vietnameze prin identificarea de noi domenii de cooperare bilaterală, precum şi prin aprofundarea colaborării în plan multilateral, pentru consolidarea unei ordini globale bazate pe reguli, dar şi în cadrul unor iniţiative regionale precum ASEM (Reuniunea Asia-Europa) şi al dialogului Uniunea Europeană - ASEAN (Asociaţia Naţiunilor din Asia de Sud-Est)", mai arată Administraţia Prezidenţială.

Guvernul a aprobat, în şedinţa de miercuri, acordarea unui ajutor umanitar pentru Vietnam, constând în peste 100.000 de doze de vaccin AstraZeneca.

”Guvernul României a aprobat în şedinţa de astăzi, 14 iulie a.c., o hotărâre privind acordarea unui ajutor umanitar, cu titlu gratuit, pentru Vietnam, în vederea gestionării epidemiei de COVID-19. Ajutorul umanitar constă în acordarea a 100.800 de doze de vaccin împotriva COVID-19 din numărul de doze achiziţionate de Ministerul Sănătăţii şi livrate de către compania compania AstraZeneca”, a transmis, miercuri, Ministerul Sănătăţii.

Sursa citată a precizat că asigurarea transportului dozelor de vaccin se va realiza de către Ministerul Afacerilor Interne, prin Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă (DSU) - structurile de specialitate aflate în coordonarea acestuia, sau Ministerul Apărării Naţionale, după caz.

”DSU, prin Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, va întreprinde demersurile necesare pentru rambursarea cheltuielilor eligibile ocazionate de transport din bugetul Mecanismului de Protecţie Civilă al Uniunii, după caz, conform prevederilor legale”, a mai transmis Ministerul sănătăţii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.