Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Klaus Iohannis a primit legea pentru promulgare: Cimitirele în funcțiune pot fi extinse fără autorizație de construire

cimitir cruci acoperite

Camera Deputaților a adoptat, marți, în calitate de for decizional, proiectul de lege care prevede că extinderea cimitirelor în funcțiune este exceptată de la obținerea unei autorizații de construire. Extinderea acestora se face fără aplicarea regulilor stabilite pentru înființarea cimitirelor.

Proiectul de lege depus de deputatul PNL, Florin Roman, care are ca obiect de reglementare, modificarea Legii 102/2014, intervenţiile legislative vizând ca lucrările de extindere a cimitirelor în funcţiune să fie exceptate de la obţinerea autorizaţiei de construire, a fost adoptat, marți, în Camera Deputaților, cu 199 de voturi "pentru", 14 voturi "contra" și 28 de abțineri.

Citește și: Adevărul despre Dan Barna- Detalii neștiute au ieșit la iveală

Articolul 10 se împarte în două alineate: (1) La extinderea și redeschiderea cimitirului care a fost închis se aplică regulile stabilite pentru înființarea cimitirelor și (2) Pentru extinderea cimitirelor în funcțiune nu se aplică regulile stabilite pentru înființarea cimitirelor.

Astfel, prevederea potrivit căreia nu este nevoie de autorizație de construire pentru lucrările de extindere a cimitirelor, executarea însemnelor, a bordurilor sau împrejmuirii locurilor de înhumare, precum și pentru realizarea unor lucrări de artă plastică în cimitir, este valabilă doar pentru cimitirele aflate deja în funcțiune, cele în curs de înființare sau care se redeschid, având nevoie de autorizație de construire, conform regulilor stabilite pentru înființarea cimitirelor.

Citește și: E oficial! Vârsta de pensionare se va schimba- Cine sunt cei vizați

Proiectul de lege a fost adoptat de Senat pe 26 iunie 2019, primind raport comun de admitere din partea Comisiilor pentru administrare publică și juridică, pe 8 octombrie 2019.

Inițiativa legislativă adoptată, marți, de către deputați urmează să ajungă la președintele României pentru promulgare.

Citește și: Victor Ciutacu, reacție dură după dezvăluirile Rise Project despre Dan Barna: E evident că liderii USR se bucură de protecție la nivel înalt .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.