Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Klaus Iohannis a promulgat legea care prevede despăgubiri pentru persoanele persecutate politic

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat legea prin care persoanelor persecutate politic de dictatura instaurată din data de 6 martie 1945, precum şi cele deportate în străinătate ori constituite în prizonieri, au dreptul la o indemnizaţie lunară de 350 lei, pentru fiecare an de internare abuzivă în spitalele de psihiatrie sau de domiciliu obligatoriu, potrivit news.ro.

„Persoanele care s-au aflat în una dintre situaţiile prevăzute la art. 1 alin. (1) lit. c) şi d) au dreptul la o indemnizaţie lunară de 350 lei pentru fiecare an de internare abuzivă în spitalele de psihiatrie sau de domiciliu obligatoriu, indiferent dacă sunt sau nu sunt pensionate”, arată actul normativ iniţiat de mai mulţi deputaţi şi senatori UDMR şi promulgat, joi, de şeful statului.

Citește și: Iohannis: ‘Virusul este real, nu are culoare politică și nu poate fi interzis prin lege. Acum nu este momentul disputelor politice și al orgoliilor’

Articolul 1 alin. (1) al Legii în vigoare, la care face referire actul normativ promulgat, prevede: „Constituie vechime în muncă şi se ia în considerare la stabilirea pensiei şi a celorlalte drepturi ce se acordă, în funcţie de vechimea în muncă, timpul cât o persoană, după data de 6 martie 1945, pe motive politice: c) a fost internată în spitale de psihiatrie; d) a avut stabilit domiciliu obligatoriu”.

Proiectul legislativ a fost adoptat, pe 17 iunie, de către Camera Deputaţilor, în calitate de for decizional şi trimis în aceeaşi zi spre promulgare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.