Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Klaus Iohannis a promulgat legea - Mai puține complicații birocratice pentru străinii care vor să lucreze în România

klaus iohannis semneaza decrete

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, vineri, legea care creează posibilitatea de depunere a solicitărilor de eliberare a avizelor de angajare sau detaşare la oricare dintre formaţiunile teritoriale ale Inspectoratului General pentru Imigrări.

Legea are ca obiect de reglementare aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.59/2022, care prevede modificarea unor acte normative în sensul creării posibilităţii de depunere a solicitărilor de eliberare a avizelor de angajare sau detaşare la oricare dintre formaţiunile teritoriale pentru imigrări ale Inspectoratului General pentru Imigrări, precum şi al extinderii termenului în care străinul poate solicita eliberarea vizei de lungă şedere pentru angajare în muncă, respectiv al termenului de soluţionare, de către Centrul Naţional de Vize, a cererilor pentru eliberarea vizelor pentru angajare în muncă.

"Documentaţia necesară obţinerii avizului de angajare sau detaşare poate fi depusă de orice persoană are calitatea de reprezentant legal al angajatorului sau al beneficiarului prestării de servicii, în condiţiile legii", se arată în actul normativ.

Potrivit legii, străinul poate solicita viza de lungă şedere în termen de 180 de zile de la data obţinerii avizului de angajare de către angajator. Viza se soluţionează de Centrul naţional de Vize, în termen de 20 de zile de la data depunerii cererii de eliberare a vizei, fără a mai fi necesară avizului necesar.

De asemenea, şeful statului a promulgat legea privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 14/2022 pentru modificarea Legii nr. 146/2021 privind monitorizarea electronică în cadrul unor proceduri judiciare şi execuţional penale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.