Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Klaus Iohannis a promulgat legea prin care clădirile de utilitate publică, autogările, pieţele, şcolile sunt obligate să aibă parcări pentru biciclete

Foto: Vocea Timisului
bicicleta Dominic Fritz

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat vineri legea privind adoptarea unor măsuri necesare facilitării parcării bicicletelor în spaţii publice, transmite Administraţia Prezidenţială. Prin actul normativ clădirile de utilitate publică, unităţile din învăţământul preuniversitar de stat, autogările, pieţele agroalimentare, târgurile, autogările şi staţiile de cale ferată care deservesc trafic de călători, sunt obligate să aibă structuri metalice cu dispozitive antifurt unde pot fi parcate minimum 10 biciclete. Nerespectarea prevederilor este sancţionată cu amendă de la 2.000 la 4.000 de lei, anunță news.ro.

„Clădirile publice sau de utilitate publică, unităţile din învăţământul preuniversitar de stat, pieţele agroalimentare, târgurile, autogările şi staţiile de cale ferată care deservesc trafic de călători vor fi dotate cu structuri metalice care să permită parcarea concomitentă a minimum 10 biciclete, cât şi montarea pe perioada staţionării acestora a unor dispozitive antifurt”, conform proiectului de lege.

Citește și: Situație dificilă pentru fostul deputat PSD Cristian Rizea: Igor Dodon i-a respins cerere de azil politic

Propunerea legislativă iniţiată de PNL mai prevede că „în termen de 180 de zile de la intrarea în vigoare a normelor metodologice, autorităţile administraţiei publice centrale sau locale şi persoanele juridice cu capital privat sau de stat, după caz, vor adopta măsurile”.

Constituie contravenţie şi se sancţionează cu amenda de la 2.000 la 4.000 de lei încălcarea dispoziţiilor prevăzute în actul normativ.

„Constatarea contravenţiei şi aplicarea sancţiunilor prevăzute se realizează de personalul autorizat al agenţiilor judeţene pentru plăţi şi inspecţie socială, precum şi agenţia pentru plăţi şi inspecţie socială a municipiului Bucureşti, după caz”, mai indică sursa citată.

Pe 2 decembrie 2019, Senatul a adoptat proiectul, în calitate de prim for sesizat, şi pe 20 octombrie a trecut de votul decizional al Camerei Deputaţilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.