Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Klaus Iohannis a promulgat o lege crucială pentru Serviciul de Telecomunicaţii Speciale

Administratia Prezidentiala
Klaus Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, luni, Legea pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 73/2020 privind desemnarea Serviciului de Telecomunicaţii Speciale ca integrator de servicii de comunicaţii critice destinate autorităţilor publice cu atribuţii în managementul situaţiilor de urgenţă, transmite Administraţia Prezidenţială, informează News.ro.

Actul normativ are ca obiect de reglementare accesul autorităţilor publice cu atribuţii în managementul situaţiilor de urgenţă la servicii de comunicaţii critice, suplimentar faţă de accesul la servicii de telecomunicaţii speciale, pe perioada situaţiilor de urgenţă, în vederea asigurării unui management unitar eficient.

„La solicitarea autorităţilor publice cu atribuţii în managementul situaţiilor de urgenţă, STS furnizează structurilor de specialitate ale respectivelor autorităţi servicii de comunicaţii critice. Serviciile de comunicaţii critice sunt utilizate pentru acţiuni şi misiuni realizate pentru managementul situaţiilor de urgenţă”,conform legii promulgate de către şeful statului.

De asemenea, tipurile de risc, amploarea şi intensitatea situaţiilor de urgenţă pentru care autorităţile menţionate pot sa utilizeze servicii de comunicaţii critice sunt probate prin hotărâre a Comitetului Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă.

Legea mai stabileşte cadrul legal pentru asigurarea îndeplinirii de către STS a calităţii de integrator de servicii de comunicaţii critice destinate autorităţilor publice cu atribuţii în managementul situaţiilor de urgenţă.

Preşedintele Iohannis a mai promulgat, luni, legea pentru ratificarea Acordului dintre Guvernul României şi Guvernul Regatului Haşemit al Iordaniei privind cooperarea în domeniul prevenirii, limitării şi înlăturării efectelor dezastrelor, semnat la 4 aprilie 2021, la Amman

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.