DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Klaus Iohannis a semnat decretul: Generalul Gheorghe Soare, directorul Direcției Speciale a Guvernului, s-a pensionat

Facebook
Klaus Iohannis semnează

Generalul Gheorghe Soare, directorul Direcției Speciale a Guvernului, a ieșit la pensie. Președintele Klaus Iohannis a semnat decretul la sfârșitul lunii trecute.

Generalul Gheorghe Soare, unul dintre puținii militari români din perioada postbelică onorați cu avansarea în grad chiar pe câmpul de luptă, a fost trecut în rezervă, la cerere, prin Decret Prezidențial.

Generalul Soare a avut o carieră de peste 30 de ani în Armata Română, timp în care a condus structuri de elită al Ministerului Apărării Naționale și a desfășurat misiuni internaționale deosebit de importante pentru România și pentru aliații țării noastre.

În anul 2005 a condus Batalionul de Geniu din cadrul Diviziei Multinaționale dislocată la Al Hillah, în Irak.

Pentru modul în care și-a îndeplinit misiunea încredințată, Gheorghe Soare a fost avansat în grad, de la maior la locotenent-colonel, chiar în teatrul de operații, ceea ce este o mare onoare pentru orice militar de carieră.

Generalul Soare este născut în anul 1966 în localitatea Nănești, din județul Vrancea.

A absolvit studiile Liceului Militar “Ștefan cel Mare” din Câmpulung Moldovenesc în anul 1984, parcurgând apoi toate etapele unei cariere de militar profesionist.

A trecut, pas cu pas, de la comandant de pluton la comandant de Brigadă și de Divizie, fiind conducătorul unora dintre cele mai importante mari unități ale Armatei Române moderne: Comandant al Brigăzii 10 Geniu “Dunărea de Jos” și Locțiitor al Comandantului Diviziei 2 Infanterie “Getica”.

În ultimii ani ai carierei, Generalul Gheorghe Soare a manageriat structuri cu atribuții în coordonarea activităților de securitate națională a țării noastre, fiind directorul Direcției Speciale a Guvernului României.

Gheorghe Soare a primit pentru misiunile desfășurate în timpul carierei de ofițer al Armatei Române numeroase distincții, inclusiv Emblema de Onoare a Forțelor Terestre și cea a Statului Major General, Emblema de Merit “În Sluba Păcii”, Emblema de Merit “Acțiuni Umanitare” și Titlul Onorific de “Militar Veteran”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.