Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Klaus Iohannis a semnat decretul prin care încetează efectele eliberării din funcţie a procurorului Nedelcuţă

klaus iohannis semneaza decrete

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, marţi, decretul prin care încetează efectele eliberării din funcţie a procurorului Traian Eduard Nedelcuţă. Potrivit unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale, şeful statului a semnat decretul pentru încetarea efectelor Decretului nr. 670/2017 privind eliberarea din funcţie a lui Traian Eduard Nedelcuţă, procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Teleorman - ca urmare a constatării încetării efectelor Hotărârii Plenului Consiliului Superior al Magistraturii nr. 704/2017, conform Agerpres.

Şeful statului a semnat în iulie decretul privind eliberarea din funcţia a acestui magistrat. În mai, Nedelcuţă a fost condamnat, în primă instanţă, pentru luare de mită şi trafic de influenţă. El fost acuzat că, în mai 2014, prin intermediul grefierei Mioara Damiana Costache, a acceptat de la rudele unei persoane inculpate într-un dosar pe care-l instrumenta promisiunea oferirii sumei de 10.000 euro.

CSM a revenit asupra deciziei privind propunerea de eliberare din funcţie a lui Nedelcuţă ca urmare a unei decizii a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Tot marţi, şeful statului a semnat decretele privind eliberarea din funcţie a mai multor magistraţi ca urmare a pensionării acestora. Astfel, Remus Victor Tironeac a fost eliberat din funcţia de procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Alexandria, Nicolae Popescu - din funcţia de procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Teleorman, Gheorghe Peştişanu - din funcţia de procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu şi Ion Beşliu - din funcţia de judecător la Tribunalul Olt.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.