Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Klaus Iohannis a semnat: După ce l-a trimis pe Dragnea la puşcărie, iar pe Orban l-a achitat, o celebră judecătoare pleacă de la ÎCCJ

judecator justitie

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, luni, decretele de eliberare din funcţie a trei magistraţi, între care se numără şi judecătoarea Geanina-Cristina Arghir de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, care a făcut parte din completul de trei judecători care l-a condamnat pe fostul preşedinte al PSD Liviu Dragnea în dosarul "DGASPC Teleorman".

Geanina Arghir este judecătoare din 1994, aşadar se pensionează chiar în anul în care a atins limita de 25 de ani vechime pentru pensionarea anticipată. În anul 2009 a ajuns la ÎCCJ, de la Curtea de Apel Bucureşti.

Judecătoarea Cristina Geanina Arghir  este magistratul care l-a condamnat pe Mohammad Munaf, implicat în răpirea jurnaliştilor români la Bagdad, în timpul în care era magistrat la Curtea de Apel București. Arghir a făcut parte din completul care a decis, în faza de fond a dosarului "Valiza", achitarea tuturor inculpaţilor, între care şi Gigi Becali. De asemenea, Arghir s-a pronunțat pentru achitarea lui Ludovic Orban.

La judecata pe fond a dosarului angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman, judecătoarea Arghir a decis condamnarea lui Liviu Dragnea la 3 ani şi 6 luni de închisoare, decizie luată cu o majoritate de 2 la 1 în completul de judecată. Decizia a fost menţinută în apelul judecat de un complet de cinci judecători.

Geanina Arghir a făcut parte din Biroul Electoral Central la alegerile europarlamentare din acest an, unde a votat împotriva admiterii Alianţei USR-PLUS, decizia care a fost ulterior întoarsă de ÎCCJ.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.