Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Klaus Iohannis a semnat! Legea pentru ratificarea protocoalelor de aderare a Finlandei şi Regatului Suediei la NATO, promulgată

Administratia Prezidentiala
iohannis semneaza

Președintele Klaus Iohannis a promulgat vineri legea de ratificare a protocolului privind aderarea Finlandei și Suediei la NATO.

Potrivit Administrației Prezidențiale, președintele a semnat vineri decretul privind „promulgarea Legii pentru ratificarea Protocolului, semnat la Bruxelles, la 5 iulie 2022, de aderare a Republicii Finlanda la Tratatul Atlanticului de Nord, semnat la Washington la 4 aprilie 1949, și a Protocolului, semnat la Bruxelles, la 5 iulie 2022, de aderare a Regatului Suediei la Tratatul Atlanticului de Nord, semnat la Washington la 4 aprilie 1949 (PL-x 437/2022)”.

Pe 18 mai, Finlanda și Suedia au aplicat pentru aderarea la NATO. Trebuiau să primească o invitaţie pentru a participa la Summitul de la Madrid, dar votul Turciei a blocat procesul.

Pe 28 iunie, preşedintele turc Erdogan, preşedintele finlandez, premierul suedez şi secretarul NATO Jens Stoltenberg au purtat negocieri la Madrid, iar președintele Turciei şi-a schimbat decizia, şefii de stat semnând şi un memorandum pentru ca Suedia şi Finlanda să poată continua cu cererile de aderare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.