Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Klaus Iohannis a SEMNAT: veste bună pentru toți pușcăriașii

klaus iohannis semneaza decrete

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat miercuri o lege care completează Legea nr. 254/2013 privind executarea pedepselor şi a măsurilor privative de libertate dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal.

Citește și: Dragnea LAUDĂ grațierea pentru abuz în serviciu: 'Un pas important, ieșirea din abordarea tenebroasă'

Legea prevede că centrele de detenţie vor fi obligate să realizeze un raport social personalizat către Agenţia pentru ocuparea forţei de muncă pentru persoanele care mai au de executat trei luni din pedeapsă, în scopul reintegrării lor pe piaţa muncii. 

Acest act normativ completează art. 165 din Legea nr. 254/2013 privind executarea pedepselor şi a măsurilor privative de libertate dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal, având în vedere "instituirea obligaţiei centrelor de detenţie de a realiza un raport social personalizat către Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă pentru persoanele care mai au de executat 3 luni din pedeapsa privativă de libertate". 

"Centrul educativ, respectiv centrul de detenţie, înaintează către Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă din unitatea administrativ teritorială în care îşi are domiciliul persoana internată un raport social personalizat , pentru persoana care mai are 3 luni până la împlinirea termenului la care acesta dobândeşte vocaţia de a fi liberată", prevede legea. 

Şeful statului a mai promulgat miercuri şi legea pentru completarea art. 36 din Codul silvic, legea pentru aprobarea Ordonanţei Guvernului nr. 7/2017 privind reglementarea unor măsuri fiscal-bugetare în domeniul sănătăţii, legea privind aprobarea Ordonanţei Guvernului nr. 12/2017 pentru modificarea art. 8 din Ordonanţa Guvernului nr. 19/2002 privind unele măsuri pentru constituirea şi utilizarea fondului locativ de protocol şi bunuri mobile din domeniul public al statului, aflate în administrarea Regiei Autonome "Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat" şi legea privind aprobarea Ordonanţei Guvernului nr. 19/2017 privind auditul public intern.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.