Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Klaus Iohannis anunță că NU SE GRĂBEȘTE să pună în aplicare deciziile CCR - VIDEO

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Klaus Iohannis Cotroceni

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, de la Palatul Cotroceni, că nu va pune în aplicare deciziile CCR, după ce Curtea a constatat că a încălcat Constituția, decât după ce va citi motivarea judecătorilor constituționali. În plus, el îi cere premierului Viorica Dăncilă să meargă în Parlament să ceară votul de validare.

”Chestiunile legate de numirile și revocările miniștrilor, care sunt menționate în materialul Curții Constituționale, sunt de fapt blocaje generate de refuzul doamnei Prim-ministru de a se prezenta în fața Parlamentului pentru a primi un vot de încredere, acolo unde trebuia să meargă din capul locului.

Acum, deciziile mele referitoare la punerea în aplicare a hotărârii Curții Constituționale a României de astăzi le voi lua după publicarea și analiza motivării deciziei care va fi, probabil, publicată, în perioada imediat următoare.

Dar, dacă doamna Prim-ministru Dăncilă dorește, așa cum se tot exprimă în public, să se pună capăt acestei crize guvernamentale, soluția este simplă: doamna Prim-ministru, vă mai spun o dată, poftiți de îndată în fața Parlamentului pentru votul de validare!”, a declarat Klaus Iohannis.

Curtea Constituţională a României a stabilit miercuri că există conflict juridic de natură constituţională între Guvern şi preşedintele Klaus Iohannis pe tema refuzului şefului statului de revocare din funcţie a unor miniştri şi de desemnare a interimarilor.

Citește și: Dezastru! Şeful Transelectrica şi-a falsificat diploma de absolvire .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.