Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Klaus Iohannis, anunț de ULTIMĂ ORĂ - Am emis decretul de remaniere

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Klaus Iohannis presa

Președintele Klaus Iohannis a declarat marți, referindu-se la remanierea unor miniştri din cabinetul condus de Viorica Dăncilă, că este „o soluție slabă”. Președintele a anunțat că a emis decretul de remaniere guvernamentală, ţinând cont de propunerile formulate de PSD.

Vezi și: SCANDAL în Parlament - Jigniri PSD-ALDE pe reținerea permisului: 'Știți unde mă doare? ' / 'Nu mai visați amenințări'


"Am primit o propunere de remaniere a Guvernului. Această remaniere, după părerea mea, este o soluție slabă. Sunt în continuare de părere că soluția corectă pentru România ar fi fost și este în continuare soluția înlocuirii acestui Guvern care a creat multe probleme României. Dar până atunci avem această remaniere. Sunt de acord să se facă o remaniere, însă trebuie să țin cont de câteva lucruri aici. În primul rând, este nevoie să ne amintim că ne aflăm în fața unei provocări grele. Președinția Consiliului UE pe care o vom prelua de la 1 ianuarie 2019 poate să ducă la un succes al României doar în măsura în care ministerele își fac treaba și abordarea României e una coerentă. Concluzie. E nevoie de miniștri care performează foarte bine. Deja au început și sunt în plină desfășurare vizitele din partea instituțiilor europene, pentru a ne ajuta și verifica dacă sunte pregătiți pentru a prelua această președinție. Deci trebuie să acționăm repede. Având în vedere aceste lucruri am emis decretul de remaniere, ținând cont de propunerile formulate”, a spus Klaus Iohannis.

Iohannis a precizat că a semnat decretul de remaniere pentru miniștri, precizând însă că nu are de gând să-i numească pe Lia Olguța Vasilescu la Ministerul Transporturilor și pe Ilan Laufer la Ministerul Dezvoltării Regionale.

„Așadar se revocă din funcția de membru al Guvernului miniștrii Vasilescu, Andrușcă, Cojocaru și Bran. Se ia act de demisia ministrului Fifor și se numesc în funcția de membru al Guvernului următorii: domnul Leș, Budăi, Bădălău, Breaz, Petrescu, domnul Matei. Celelalte două propuneri le consider nepotrivite și vor fi refuzate. Depunerea jurământului va avea loc la ora 15.30 în această sală”, a conchis președintele.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.