Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Klaus Iohannis anunță concluziile întâlnirii cu liderii coaliției: ordinul dat la Cotroceni/ Video

Presidency.ro
iohannis coalitie

Președintele Klaus Iohannis s-a întâlnit, la Palatul Cotroceni, cu liderii coaliției de guvernare pentru a căuta soluții la rezolvarea grevei din Educație. Iohannis le-a cerut lui Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu să prezinte public concluziile negocierilor cu sindicatele și să ia măsuri pentru ca finalul de an școlar să nu fie afectat.

”Președintele României, Klaus Iohannis, a avut miercuri, 31 mai 2023, la Palatul Cotroceni, discuții cu liderii coaliției de guvernare, Președintele Partidului Național Liberal, Premierul Nicolae Ciucă, și Președintele Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu, pe tema grevei din sistemul de învățământ. La întâlnire a mai participat și ministrul Educației, Ligia Deca.

În cadrul discuțiilor au fost analizate revendicările Federațiilor sindicale din educație și posibilele soluții care să conducă la încetarea grevei profesorilor și la reînceperea cursurilor.

Președintele Klaus Iohannis a accentuat importanța menținerii dialogului, singura cale prin care se poate debloca situația actuală. Astfel, negocierile vor fi reluate imediat și vor continua până la identificarea măsurilor menite să răspundă cerințelor cadrelor didactice.

Președintele României le-a solicitat liderilor coaliției să prezinte public, în cel mai scurt timp posibil, concluziile negocierilor cu sindicatele și măsurile pe care Guvernul le poate adopta astfel încât anul școlar să fie încheiat în bune condiții, iar calendarul susținerii examenelor naționale să nu fie afectat.”, arată Klaus Iohannis.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.