Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Klaus Iohannis, apel către toți românii de Ziua Națională: se încheie o etapă dificilă de 30 de ani

Klaus Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că Ziua Naţională a României este cea mai emoţionantă sărbătoare a naţiunii române şi un simbol al libertăţii.

Citește și: Complicele lui Gheorghe Dincă face declarații HALUCINANTE: recunoaște mai multe violuri

"Astăzi este cea mai emoţionantă sărbătoare a naţiunii noastre. Este ziua în care celebrăm sentimentele profunde care, generaţie după generaţie, ne unesc în jurul unor idealuri şi proiecte majore. Indiferent că trăim în interiorul graniţelor ţării sau în afara lor, ne leagă aceeaşi dragoste pentru România, şi aceasta este forţa de neclintit care ne face să luptăm pentru a păstra libertatea, democraţia şi pentru a avea un viitor prosper", a spus Iohannis, la recepţia organizată la Palatul Cotroceni cu ocazia Zilei Naţionale a României. 

El a amintit că anul acesta se aniversează trei decenii de la Revoluţia din Decembrie 1989. 

"Este un moment simbolic pentru a marca încheierea, după 30 de ani, a unei etape dificile din istoria noastră postdecembristă şi de a începe un nou parcurs, mai bun, în care să ducem România acolo unde merită în rândul ţărilor lumii. Doar împreună, cu speranţă şi încredere, implicaţi, uniţi şi solidari avem puterea să construim România europeană, modernă şi puternică!", a afirmat şeful statului. 

Iohannis a arătat că secolul parcurs de la Marea Unire a adus "bucuria îndeplinirii unor idealuri de veacuri, dar şi tragedii şi suferinţe cumplite". 

"Timp de decenii, naţiunea noastră, victimă a totalitarismelor de stânga şi de dreapta, a fost deturnată de la destinul ei european. În toată această neagră perioadă, ziua în care, pe Câmpul lui Horea de la Alba Iulia, românii şi-au croit o altă soartă a rămas reperul puternic şi luminos al aspiraţiei noastre pentru o Românie a libertăţii şi democraţiei. Nu întâmplător, data de 1 Decembrie a devenit sărbătoarea naţională a României după Revoluţie. De atunci şi până astăzi ea este, în conştiinţa noastră, un simbol al libertăţii obţinute prin jertfă, în 1918, ca şi în 1989. (...) De Ziua Naţională celebrăm nu doar un eveniment istoric, ci şi valorile şi energiile pe care acest excepţional act politic le-a potenţat. Ele au fost rodul proceselor de liberalizare şi democratizare din perioada interbelică şi continuă să fie un viu exemplu pentru capacitatea societăţii româneşti de a-şi fructifica identitatea şi de a pune în valoare diversitatea în beneficiul culturii universale, temelia contribuţiei noastre la proiectul european şi la o lume a păcii", a spus el.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.