Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Klaus Iohannis avertizează asupra modificărilor din justiție: 'Cred că toată lumea a înțeles că legislația trebuie îmbunătățită, nu ciopârțită' - VIDEO

Inquam Photos / Octav Ganea
Klaus Iohannis Mark Rutte

Președintele Klaus Iohannis a vorbit, după întâlnirea cu premierul Olandei, Mark Rutte, despre șansele ca România să fie primită în spațiul Schengen. Președintele consideră că motivul care stă în calea României este de origine politică, produs de modificările la legile justiției.

”Spaţiul Schengen a fost creat printr-o înţelegere care prevede şi paşii de urmat, şi condiţiile care trebuie îndeplinite. Comisia Europeană sprijină demersul de aderare a României, cum majoritatea statelor europene sunt pentru acceptarea României şi de obicei se asociază şi cu Bulgaria. Aceste chestiuni au fost de multe ori şi pe larg dezbătute, iar evoluţia pe care o vedem în momentul de faţă în domeniul legilor justiţiei cu siguranţă ridică câteva semne de întrebare suplimentare. Eu sunt totuşi moderat-optimist că vom reuşi să avem o legislaţie în materie de justiţie care rezistă la o verificare atentă în final şi cred că uşor-uşor toată lumea a înţeles că legislaţia în domeniul justiţiei trebuie îmbunătăţită, şi nu ciopârţită. Sper că acest lucru în final să fie înţeles şi de cei care au pornit cu un elan nemotivat şi cu o totală lipsă de transparenţă acest procedeu şi cred că există suficientă înţelepciune în politica românească pentru a găsi un final potrivit pentru aceste lucruri, dar momentan, etapa în care ne aflăm ridică mai multe semne de întrebare decât aduce certitudini.”, a spus Klaus Iohannis.

Citește și: Adrian Mutu, datorie uriașă! Ce bani refuză să îi dea fostei soții, Alexandra Dinu .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.