Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Klaus Iohannis bate cu pumnul în masă, la Consiliul European: 'Trebuie să ne hotărâm o dată pentru totdeauna, cu cât întârziem, cu atât mai dificil e' - VIDEO

Inquam Photos/ Octav Ganea
Klaus Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis va participa, joi şi vineri, la reuniunea Consiliului European de la Bruxelles, unde va exprima sprijinul României pentru iniţiativele NATO şi UE destinate îmbunătăţirii mobilităţii militare şi va pleda pentru menţinerea unui climat atractiv al investiţiilor în Uniunea Europeană.

”Începem astăzi o sesiune complicată a Consiliului, sesiune numită Consiliul de vară. Avem o agenda foarte bogată cu teme care ne interesează foarte mult. A revenit tema migrației, este extrem de dezbătută, însă avem și teme cum ar fi PESCO, foarte importante. Temele cunoscute, precum Brexit și cadrul financiar multiannual. Avem și discuții despre zona euro și multe alte teme pe agenda noastră astăzi și mâine. Aici trebuie să avem foarte mare grijă și asta am de gând să spun colegilor. Aici trebuie să avem foarte mare grijă și asta am de gând să spun colegilor. Un buget al zonei euro nu e problematic, dacă nu se creează o falie între zona țărilor euro și non-euro. Acest buget prevede și fonduri pentru dezovltarea unor țări care nu sunt încă în zona euro. Dacă conțin componenta pentru programe destinate țărilor non-euro, atunci se va discuta repede. Dacă se adâncește falia, vor fi nevoie de discuții mai multe.

Citește și: Vești bune pentru români! Guvernul ridică o fabrică! Ce va produce aceasta.

Noi vrem o soluție care întărește controlul asupra migrației. Migraţia trebuie să fie controlată. Trebuie să consolidăm securitatea la graniţele exterioare ale Uniunii. Trebuie să dirijăm întregul flux migratoriu, trebuie să fie înregistraţi toţi migranţii, iar cei care nu sunt refugiaţi şi nu ar trebui să beneficieze neapărat de protecţie pot fi retrimişi acasă. Și centre de primire în afara Europei e o soluție. Trebuie să ne hotărâm o dată pentru totdeauna, cu cât întârziem, cu atât mai dificil va fi de controlat procesul.”, a spus Klaus Iohannis la sosirea la reuniune.

Citește și: Va apărea o nouă linie de metrou! Metrorex a făcut totul public .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.