Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Klaus Iohannis criticat pentru greșelile de limba română

Preşedintele Klaus Iohannis a spus în repetate rânduri, în discursul pe care l-a ţinut la Palatul Cotroceni cu ocazia împlinirii a 100 de zile de la începerea mandatului său, „mi-ar place”, a remarcat jurnalistul Cristian Tudor Popescu.

„Aş mai avea ceva să-i reproşez domnului preşedinte. Mi-ar plăcea să îl aud pe domnul preşedinte că spune „mi-ar plăcea” şi nu „mi-ar place”, cum a spus în mod repetat în acest discurs. Am avut destui preşedinţi cu greşeli de limba română, a spus Cristian Tudor Popescu la Digi24.

Klaus Iohannis a folosit şi formularea „fani”, referindu-se la susţinătorii săi de pe Facebook.

„A spus „Dacă fanii mei mă critică, o să încerc să mă corectez”. Cuvântul „fani” nu cred că e potrivit. Fani au vedetele din showbiz, din muzică, din sport. Nu cred că domnul Iohannis e o persoană pentru care se potriveşte cuvântul „fani”. Dânsul poate avea şi are mulţi susţinători, poate avea chiar suporteri. Dar „fani”? „Fani” are aceeaşi rădăcină cu „fanatici”, şi nu întâmplător. Fanii sunt cei care astăzi te ridică în slăvi, te consideră Mesia, şi mâine, pentru că nu au răbdare, pentru că consideră că nu faci totul pentru a-i satisface, foarte repede sunt dispuşi să te înjure. Eu nu cred că domnul Iohannis îşi doreşte să aibă fani, ci susţinători pe termen lung, a mai spus jurnalistul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.