Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Klaus Iohannis, critici dure pentru ţări UE: 'A fost o mare dezamăgire. Au folosit muncitori români şi i-au scos pur şi simplu în stradă să se descurce singuri'

Inquam Photos / Octav Ganea
klaus iohannis cotroceni

Preşedintele Klaus Iohannis critică dur anumite ţări UE care au tratat nedemn muncitorii români. Acesta nu a dorit să ofere nume de ţări, însă a precizat că a fost "o mare dezamăgire". Precizările au venit în contextul unei întrebări despre situaţia românilor care au plecat la muncă în Germania.

"Angajkatorul este responsabil. Din informatiile pe care le detinem, cand au fost probleme, oamenii au fost tratati. Dar avem si exemple de la inceputul crizei, cand unele tari, nu dau exemple, desi ar merita unii, cand oamenii au fost lasati pe drumuri. Si atunci am organizat noi transporturi speciale pentru a-i aduce acasa. Cred ca am invatat cu totii din aceasta criza si cred ca nu se va mai repeta acest lucru.

A fost o mare dezamagire ca o tara care i-a chemat, i-a folosit, au muncit acolo, i-a scos pur si simplu pe strada sa se descurce singuri. Acum avem un control mai bun asupra lucrurilor, inclusiv Ministerul Muncii impreuna cu reprezentatele diplomatice se ocupa de respectarea contractelor", a declarat Iohannis.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.