Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Raportul schimbărilor climatice, în dezbatere publică. Klaus Iohannis: 'Răspunsul nostru trebuie să fie unul rapid și ferm'

www.presidency.ro
iohannis cotroceni

Raportul schimbărilor climatice este lansat joi în dezbatere publică la Cotroceni. Președintele Klaus Iohannis a declarat joi că este nevoie de măsuri în România pentru a diminua efectele schimbările climatice. „Răspunsul nostru trebuie să fie unul rapid și ferm”, a subliniat președintele.

„O prioritate a mandatului meu este acordarea întregului sprijin pentru implementarea celor mai potrivite politici publice în domeniul climei.

Recent, Grupul Interguvernamental privind Schimbările Climatice și Organizația Meteorologică Mondială au publicat o serie de rapoarte științifice care indică faptul că schimbările climatice au loc în mod accelerat, generează pagube materiale majore și afectează calitatea și durata vieții oamenilor.

Prin urmare, și răspunsul nostru trebuie să fie unul rapid și ferm, ținând cont, totodată, că nu avem la îndemână nicio soluție miraculoasă.

Țara noastră se confruntă cu provocări specifice, care au nevoie de un set complex de măsuri de adaptare pentru a diminua efectele caniculei, secetei, ale penuriei de apă, dar, concomitent, trebuie să avem în vedere și partea de atenuare, prin punerea în aplicare de măsuri care reduc emisiile de gaze cu efect de seră și poluarea pe care o generăm.

Ca răspuns al nostru la schimbările climatice, avem nevoie așadar de o abordare integrată. Întreaga lume  ̶  și România, evident  ̶  caută soluții pentru a limita schimbările climatice și în acest sens apelează la oameni de știință și la experți”, a spus Klaus Iohannis.

Raportul "Limitarea schimbărilor climatice şi a impactului lor: o abordare integrată pentru România" este lansat, joi, în dezbatere publică, într-un eveniment găzduit la Palatul Cotroceni.

Administraţia Prezidenţială precizează că lansarea în dezbatere publică a raportului pentru o perioadă de o lună de zile presupune centralizarea punctelor de vedere transmise în scris la adresa de e-mail clima@presidency.ro, precum şi o serie de întâlniri cu entităţi interesate de domeniul schimbărilor climatice, reprezentanţi ai mediului academic şi de cercetare, ai mediului de business şi ai ONG-urilor.

"Opiniile şi contribuţiile constructive ale celor care îşi doresc să se angajeze în dezbatere vor genera îmbunătăţirea măsurilor propuse în Raportul 'Limitarea schimbărilor climatice şi a impactului lor: o abordare integrată pentru România", adaugă sursa amintită.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.