Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Klaus Iohannis, despre tensiunile de la Marea Neagră: 'Situația este îngrijorătoare. Voi convoca CSAT'

Facebook
Klaus Iohannis

Președintele Klaus Iohannis a declarat joi, cu privire la tensiunile de la Marea Neagră dintre Rusia și Ucraina, că situația este îngrijorătoare și că va convoca CSAT săptămâna viitoare.

„Situația este îngrijorătoare. Au apărut tensiuni în regiunea Mării Negre, cu accent special pe zona de est a Ucrainei.. Noi urmărim cu foarte multă atenție aceste lucruri. Să nu-și imagineze cineva că noi stăm să așteptăm informații de la alții. Nu, noi dăm informații altora, fiindcă avem servicii foarte performante pe această zonă”, spune Klaus Iohannis.

Șeful statului precizează că a avut mai multe discuții cu ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, dar și cu alți conducători de servicii specializate.

„Cunoaștem foarte bine situația din teren și tensiunile care se creează acolo. Ne preocupă foarte mult. Suntem extrem de îngrijorați, însă situația este una care trebuie extrem de atent evaluată nu doar militar și securitar, ci și diplomatic. Acest lucru îl facem. Voi convoca pe săptămâna viitoare o ședință a CSAT dedicată special acestei zone de tensiune din Marea Neagră și acumulării de trupe pe granița de est a Ucrainei. Nu vreau să intru în foarte multe detalii de tip militar, dar îi asigur pe români că noi suntem pe fază”, conchide Iohannis.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.