Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Klaus Iohannis, discurs dur la Ateneu - presiune pe Guvern: 'Aștept s-o pună în aplicare cu eficiență'

Klaus Iohannis, Consiliul UE, ceremonie (1)

Președintele Klaus Iohannis a declarat marți, la Ateneul Român unde se serbează Ziua Culturii Naționale, că Anul Cărții e o inițiativă bună și așteaptă ca Guvernul să o pună în aplicare cu eficiență, în contextul în care România se distinge ca o țară în care este cea mai redusă lectură de carte.

"În ultimii ani, din păcate, România se distinge ca o țară în care este cea mai redusă achiziție și lectură de carte. Anul Cărții e o inițiativă bună și aștept ca Guvernul s-o pună în aplicare cu eficiență. 
În 2019 se împlinesc 130 de ani de primul concert sub această cupolă și un secol de la Simfonia a III compusă de George Enescu în timpul marelui război. Este semnificativ faptul că cinstim cultura într-un astfel de loc în care se împletesc istoria, civismul și arta. Ateneul Român, acest veritabil templu al muzelor, ne transmite tuturor cât de importante sunt educația și culturală pentru realizarea unui popor, unei națiuni democratice", a declarat Klaus Iohannis, conform Mediafax.

"Atunci când vorbim despre cultura română nu putem să nu ne referim la rolul esențial al evoluției spre modernitate a țării noastră. România s-a înscris inclusiv cultural pe o traiectori occidentață, care a coincis deloc îtâmplător cu aspirațiile și valorile noastre. Operele lui Constantin Brâncuși, Eugen Ionesco, George Enescu, Emil Cioran, Tristan Tzara stau mărturie îngemănării culturii noastre cu spiritul european și cu valorile artistice internaționale", a mai spus președintele.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.