Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Klaus Iohannis explică pe ce a cheltuit banii la Cotroceni. 500.000 de lei, doar în martie

klaus iohannis

Klaus Iohannis explică în premieră pe ce a cheltuit banii la Cotroceni. Şeful statului vine cu aceste precizări după ce Guvernul a publicat sumele totale date de Administraţia Prezidenţială pe deplasări, servicii şi achiziţii, de la începutul anului şi până la sfârşitul lunii martie, potrivit romaniatv.net.

Klaus Iohannis a fost deranjat pentru că în presă au apărut informaţii conform cărora în luna martie Cotroceniul ar fi făcut cheltuieli uriaşe, în special pe deplasări. Admnistraţia Prezidenţială precizează că sumele care apar pe site-ul ministerului de finanţe, la capitolul execuţie bugetară a Palatului Cotroceni, se referă la cheltuielile de la începutul anului şi până în prezent.

Iohannis ţine să explice aceste cheltuieli. Astfel, dintr-un total de aproape 1.500.000 de lei duşi pe deplasări în străinătate, aproximativ 500.000 au fost cheltuiţi în luna martie. Suma reprezintă transportul pentru deplasările externe ale delegațiilor oficiale precum şi ale antemergătorilor care pregătesc vizitele.

Tot din aceşti bani s-a acoperit şi cazarea membrilor delegațiilor, dar şi închirierea, pe plan local, a unor mijloace de transport. În luna martie Klaus Iohannis a fost plecat în Israel, Palestina, Turcia, Bruxelles şi America, în majoritatea vizitelor fiind însoţit de Prima Doamnă.

Suma de 1.447.493,93 lei aferentă articolului bugetar 20.06.02 „Deplasări în străinătate” reprezintă execuţia cumulată la 31.03.2016 şi se compune din execuțiile lunare desfăşurate după cum urmează:

a. ianuarie 2016 – 99.027,48 lei;

b. februarie 2016 – 854.556,12 lei;

c. martie 2016 – 493.910,33 lei;

Suma aferentă articolului bugetar 20.06.02 „Deplasări în străinătate” pentru luna martie de 493.910,33 lei, reprezintă contravaloarea următoarelor operațiuni:

- transportul pentru deplasările externe ale delegațiilor oficiale şi de însoțire ale României (conform facturilor emise până la data prezentei de operatorii zborurilor speciale realizate), a curselor aeriene de linie pentru deplasările antemergătorilor care pregătesc vizitele oficiale, ale consilierilor prezidențiali şi consilierilor de stat care se deplasează în străinătate pentru acțiuni de reprezentare a României pe plan internațional;

- cazarea membrilor delegațiilor oficiale şi de însoțire ale României, antemergătorilor, consilierilor prezidențiali şi consilierilor de stat;

- închirierea, pe plan local, a unor mijloace de transport persoane şi materiale, conform specificului misiunii externe
, se arată în comunicatul Administraţiei Prezidenţiale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.