Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Klaus Iohannis face noi precizări după ce acordul UE-Canada a picat: Ce urmează pentru România

obiectiv.info
Klaus Iohannis

România va continua negocierile cu Canada pentru liberalizarea vizelor indiferent de rezultatul acordului CETA, a declarat, vineri, preşedintele Klaus Iohannis, după ce ministrul canadian al comerţului, Chrystia Freeland, a confirmat eşecul negocierilor purtate cu reprezentanţii regiunii valone.

El a arătat că Valonia mai are rezerve faţă de CETA, iar la Consiliul European nu s-a ajuns la un acord cu această regiune.

Citește și: Miri filmați de prieteni când fac sex după nuntă / VIDEO 18+

Şeful statului s-a declarat optimist în privinţa încheierii acordului CETA.

Comisia Europeană nu a renunţat la semnarea tratatului de liber-schimb cu Canada (CETA), în pofida eşecului ultimelor negocieri purtate vineri de această ţară cu regiunea francofonă belgiană Valonia, care a blocat semnarea acordului, au declarat surse comunitare agenţiilor EFE şi Reuters.

Citește și: Știai? Ce se întâmplă cu părțile intime ale femeii când face sex

'Negocierile începute în această dimineaţă cu guvernul regional din Valonia au intrat în impas (...) Comisia Europeană nu consideră că acesta este sfârşitul procesului ce deschide calea semnării tratatului încheiat între UE şi Canada' a declarat una dintre aceste surse.

După ce România şi Bulgaria şi-au ridicat obiecţiile cu privire la tratatul CETA, în urma acordului la care au ajuns cu Canada în chestiunea liberalizării regimului de vize, toate guvernele blocului comunitar şi-au dat consimţământul pentru încheierea acestui tratat, cu excepţia celui belgian, care are nevoie de acordul tuturor celor cinci provincii federale.

Nemulţumită de mai multe prevederi ale tratatului, în special cele referitoare la arbitrajul disputelor comerciale între companii şi guverne, Valonia nu şi-a dat acest acord, astfel că tratatul nu poate fi deocamdată semnat, scrie agerpres.ro.

Citește și: Scandal SEXUAL de proporții. Un bărbat a pus mâna pe jurnalul soţiei care

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.