Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Klaus Iohannis face ORICE ca să nu stea lângă Dragnea și Tăriceanu: De ce e ÎN STARE președintele

Inquam Photos / Octav Ganea
Iohannis  Dragnea

Președintele Klaus Iohannis e dispus să facă orice doar pentru a nu sta în preajma celor pe care îi numește ”penali”, președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, al doilea om în stat, și președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, liderul PSD și al treilea om în stat.

Dacă de 1 Decembrie, de Ziua Națională, Iohannis le-a dat interzis celor doi la ceremoniile de la Arcul de Triumf și de la Palatul Cotroceni, de Ziua Unirii Principatelor, el a anunțat că pleacă din țară. La evenimentele din țară, Iohannis își va trimite consilierii.

Citește și: Cum a ajuns România colonia Europei. SEMNAL DE ALARMĂ

Astfel, în perioada 24-25 ianuarie, Iohannis va fi prezent la Strasbourg, la Consiliul Europei. ”Elementul central al acestei deplasări reprezintă un discurs pe care Președintele României îl va susține în cadrul Adunării Parlamentare a Consiliului Europei. Este o practică pentru acest for să invite personalități la nivel înalt, șefi de stat, de Guvern, șefi ai unor instituții internaționale, să susțină astfel de discursuri în plenul sesiunilor anuale.

Cu prilejul acestei deplasări, aș vrea să menționez și un alt lucru. Președintele va avea întrevederi cu Secretarul General al Consiliului Europei, cu Președintele Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, cu Președintele Comisiei de la Veneția și cu președintele CEDO.

Citește și: DOVEDIT ȘTIINȚIFIC Cu cât crește riscul de atac de cord în cazul celor care consumă alcool

De asemenea, important de precizat, Președintele Klaus Iohannis va participa alături de Secretarul General al Consiliului Europei şi de Preşedintele Republicii Cipru, țară care deține Președinția în exerciţiu a Consiliul Europei, la ceremonia de marcare a Zilei Internaționale de comemorare a victimelor Holocaustului.

Și un alt lucru care este prevăzut în agenda domnului Președinte cu ocazia acestei deplasări este o întâlnire cu angajații români de la Consiliul Europei și, de asemenea, cu reprezentanții comunității românilor din zona Alsaciei.

Citește și: Energia fotovoltaică va devansa cărbunele și devine cea mai ieftină sursă de energie din lume

Şi m-aș întoarce la ziua de luni, 23 ianuarie, când la ora 18:00, Președintele va fi prezent la Muzeul Național Cotroceni la manifestarea «Locuri și sunete ale Micii Uniri». Este un eveniment dedicat împlinirii a 158 de ani de la Unirea Principatelor. Și, în același context, cu același prilej, în ziua de 24 ianuarie aș vrea să precizez faptul ca Administrația Prezidențială va fi reprezentată la nivel de Consilier Prezidențial și Consilier de Stat la toate manifestările dedicate acestei zile prilejuite evident de Unirea Principatelor şi găzduite în Iaşi, Focşani şi Bucureşti.” a anunțat Mădălina Dobrovolschi, purtătoarea de cuvânt a președintelui Iohannis.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.