Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Klaus Iohannis i-a primit la Cotroceni pe noii ambasadori din India, Emiratele Arabe Unite şi Ghana

Klaus iohannis Cotroceni

Președintele României, Klaus Iohannis, i-a primit joi, 15 martie a.c., la Palatul Cotroceni, pe Ahmed Abdullah Bin Saeed Al Matrooshi, ambasadorul agreat al Emiratelor Arabe Unite în România, Thanglura Darlong, ambasadorul agreat al Republicii India în România, și pe Virginia Hesse, ambasador agreat al Republicii Ghana în România, cu ocazia prezentării scrisorilor de acreditare.

Președintele Klaus Iohannis a urat fiecărui ambasador succes în îndeplinirea mandatului, asigurându-i de întregul sprijin al autorităților române în acest sens.

Cu prilejul întrevederii cu ambasadorul Emiratelor Arabe Unite (EAU), domnul Ahmed Abdullah Bin Saeed Al Matrooshi, Președintele României a exprimat aprecierea pentru dinamica pozitivă a relațiilor tradițional foarte bune dintre România și EAU și a reiterat interesul țării noastre pentru aprofundarea dialogului și a cooperării bilaterale. Președintele Klaus Iohannis a evidențiat, cu acest prilej, necesitatea continuării eforturilor de stimulare a schimburilor comerciale cu EAU, care sunt primul partener economic al României din regiunea Golfului. Ambasadorul Ahmed Abdullah Bin Saeed Al Matrooshi a transmis Președintelui României salutul Președintelui Emiratelor Arabe Unite, Șeicul Khalifa bin Zayed bin Sultan Al Nahyan și angajamentul său pentru dezvoltarea relațiilor bilaterale pe toate planurile. Ambasadorul emiratez a informat totodată cu privire la oportunitățile economice și de investiții oferite de desfășurarea, în luna aprilie, la București, a Comisiei mixte de cooperare și a Forumului de Afaceri bilateral.

În cadrul întrevederii cu ambasadorul Republicii India, domnul Thanglura Darlong, a fost salutată aniversarea, în anul 2018, a 70 de ani de la stabilirea relațiilor bilaterale, care coincide cu împlinirea a 5 ani de Parteneriat Extins între cele două țări. Președintele Klaus Iohannis a subliniat necesitatea găsirii celor mai eficiente modalități de valorificare a potențialului foarte mare, încă neexploatat pe deplin, al acestei relații tradiționale importante. Ambasadorul indian a arătat, la rândul său, că prioritățile mandatului său se vor axa pe creșterea relațiilor comerciale, a investițiilor și a cooperării în domeniul cultural și educațional, prezentând totodată agenda de contacte politice de nivel preconizată pentru acest an.

Președintele României a evidențiat în timpul întrevederii cu ambasadorul Republicii Ghana, doamna Virginia Hesse, interesul țării noastre de a dezvolta cooperarea bilaterală cu Ghana, care este în mod tradițional un partener relevant al României în Africa, și a salutat dinamizarea agendei de contacte politice. Ambasadorul Republicii Ghana a asigurat că va depune toate eforturile pentru a reactiva bunele relații ale țării sale cu România și a transmis interesul de a beneficia de expertiza românească în domenii cheie, precum industria de petrol și gaze. De asemenea, a evidențiat dorința de aprofundare a cooperării academice cu România, fiind înregistrat un interes crescut pentru efectuarea studiilor universitare în țara noastră. În plan economic, Ambasadorul Virginia Hesse a indicat ca potențiale sectoare de interes reciproc industria lemnului, lucrările de infrastructură electrică și de transport, dezvoltarea zonelor de liber-schimb din Ghana și a prezentat amplul program național al Republicii Ghana pentru dezvoltare economică, cu accent pe condițiile atrăgătoare oferite investițiilor străine.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.