Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Klaus Iohannis i-a SPERIAT: a retras ambasadorul din Grecia și angajații Consulatului s-au apucat de treabă

Administratia Prezidentiala
iohannis semneaza

Doi români au murit și unul a fost rănit în Grecia, iar din partea Consulatului a fost o tăcere deplină timp de câteva ore. Președintele Klaus Iohannis a decis rechemarea ambasadorului României în republica Elenă, iar după această decizie, Consulatul a dat un comunicat de presă prin care arată că lucrează și chiar au mers în vizită la românul care se află în rănit în spital.

Citește și: SONDAJ CURS - Clasamentul prezidențiabililor: surprize în topul încrederii

”În continuarea informațiilor referitoare la incidentul produs la data de 11 iulie, în Halkidiki, Republica Elenă, în urma căruia doi cetățeni români și-au pierdut viața și altul a fost rănit, Ministerul Afacerilor Externe face următoarele precizări:

Reprezentanții Consulatului General al României la Salonic s-au deplasat la unitatea medicală unde este internat cetățeanul român rănit, pentru a obține mai multe informații cu privire la starea sa de sănătate. În urma discuțiilor cu reprezentanții spitalului, a rezultat faptul că acesta se află în afara oricărui pericol și urmează să fie externat în cursul zilei de astăzi.

Cu privire la cei doi cetățeni români decedați, reprezentanții Consulatului General sunt în legătură cu membrii familiei acestora și acordă asistență consulară în vederea îndeplinirii formalităților privind repatrierea trupurilor neînsuflețite și eliberarea documentelor necesare și a certificatelor de deces, repatrierea urmând a avea loc la începutul săptămânii viitoare.

Menționăm că, până în prezent, nu sunt înregistrate alte victime de cetățenie română.

În context, precizăm că rețeaua de alimentare cu energie electrică este în continuare afectată, urmând să fie remediată în cursul acestei zile iar comunicarea în zonă se realizează cu dificultate.

Reamintim faptul că cetățenii români pot solicita asistență consulară la numărul de telefon al Consulatului General al României la Salonic: +30 2310 340088, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență. În plus, cetățenii români care se confruntă cu o situație cu caracter de urgență au la dispoziție și telefonul de permanență al Consulatului General al României la Salonic: +306906479076.

Folosim acest prilej pentru a preciza faptul că, pentru zona afectată, este în vigoare o atenționare de călătorie „Cod roşu de furtuni și ploi torențiale”, valabilă până la data de 12 iulie 2019.”, arată un comunicat al MAE.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.