Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Klaus Iohannis și soția sa, Carmen Iohannis, față în față cu papa Francisc / FOTO

Președintele Klaus Iohannis participă, alături de ceilalți lideri ai UE, la summitul aniversar de la Roma. Sâmbătă, pe 25 martie, se împlinesc 25 de ani de la fondarea Uniunii Europene, la care România a aderat în 2007.

Înainte de a discuta despre viitorul UE, Klaus Iohannis și ceilalți lideri europeni au participat, la Vatican, la o întâlnire cu papa Francisc. Președintelui României i-a fost alături soția sa, Carmen Iohannis.

Iohannis s-a așezat în stânga cancelarului Germaniei, Angela Merkel.

Summitul aniversar de la Roma va celebra un moment definitoriu în evoluţia proiectului european, respectiv semnarea la 25 martie 1957, de către cele şase state fondatoare ale Uniunii - Belgia, Franţa, Germania Federală, Italia, Luxemburg şi Olanda - a Tratatului privind Comunitatea Economică Europeană şi Tratatului Comunităţii Europene pentru Energie Atomică (EURATOM).

Cu prilejul deplasării la Roma, şeful statului va avea duminică o întâlnire cu studenţi şi cadre didactice de naţionalitate română din Italia, la Accademia di Romania. Preşedintele Klaus Iohannis va susţine o alocuţiune despre viziunea României cu privire la viitorul Uniunii Europene.

La poza de grup de la finalul recepției, Iohannis a fost așezat în partea dreaptă a papei Francisc, dar ultimul pe rând, părând mai degrabă stingher.

content-image

content-image

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.