Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Klaus Iohannis ia apărarea judecătoarei pe care a numit-o la CCR, deşi s-a dovedit că a încălcat legea: 'Nu cred ca este niciun fel de problemă aici'

livia stanciu klaus iohannis

Președintele Klaus Iohannis, a declarat, joi, la Palarul Cotroceni, cu privire la motivarea CCR în cazul compuneri completurilor de judecată, că „instanțele vor avea grijă să le aplice așa cum s-a dispus de către Curtea Constiuțională”.

CITEȘTE ȘI: Explicaţia medicilor: De ce te dor articulaţiile în funcţie de starea vremii

Jurnalist: Pentru că vorbim de justiție și de constituționalitate, a apărut și motivarea prin care completurile de 5 au fost desființate. Au fost ani întregi în care legea nu a fost aplicată și au funcționat ilegal și sub conducerea doamnei Livia Stanciu, pe care ați numit-o dumneavoastră apoi la CCR. Cum vedeți aceasta motivare și cum se rezolvă?

Klaus Iohannis: Și această chestiune se rezolvă în instanță. Justiția este independentă, nu pot politicienii să rezolve.

Jurnalist: Conducerea ar trebui dizolvată acum? Rezultă că nu a aplicat legea nici atunci, nici acum.

Klaus Iohannis: Dacă aceste chestiuni au fost corectate, instanțele vor avea grijă să le aplice așa cum s-a dispus de către Curtea Constituțională. Nu cred ca este niciun fel de problemă aici.

CITEȘTE ȘI: GREȘEALA clasică pe care o fac toți șoferii iarna .

CCR a publicat, joi, motivarea deciziei privind completurile de cinci judecători. În motivarea deciziei prin care a stabilit că există conflict juridic de natură constituţională între Parlament şi Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pe tema constituirii completurilor de 5, CCR a precizat că obligaţia de a identifica soluţiile, la nivel de principiu, cu privire la legala compunere a completurilor de judecată şi de a asigura punerea lor în aplicare revine Secţiei pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.