Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Klaus Iohannis îi răspunde șefului Comisiei Europene: Fiecare aleargă cu viteza lui

Inquam Photos / Octav Ganea
Klaus Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis s-a exprimat din nou, marţi, împotriva ideii unei Europe cu mai multe viteze, spunând însă că scenariile lansate de preşedintele Comisiei Europene reprezintă abia începutul dezbaterii asupra viitorului UE şi vor urma consultări şi discuţii pe această temă şi în România.

Avocatul Gheorghe Piperea, ironie maximă la adresa lui Mugur Isărescu: Săriți, dați report, bannați

„Eu m-am referit încă de când am devenit preşedintele României la această chestiune şi am spus că o Europă cu două viteze sau mai multe viteze nu este bună, nu ajută pe nimeni. Nu înseamnă că nu vedem că ţările se dezvoltă într-un ritm diferit, este uşor de observat, nu la asta se referă. Europa mai multor viteze se referă la situaţia de fapt şi este periculos să statuăm că aşa vrem să fie şi în viitor”, a spus preşedintele, după ce a participat la prezentarea bilanţului Ministerului Public pe 2016.

El a subliniat că o Europă cu două viteze nu este bună. 

"Eu m-am referit încă de când am devenit preşedintele României la această chestiune şi am spus că o Europă cu două viteze sau cu mai multe viteză nu este bună, nu ajută pe nimeni şi aici poate este bine să clarific un pic. Nu înseamnă că nu vedem că ţările se dezvoltă într-un ritm diferit, este uşor de observat. Nu la asta se referă. Europa mai multor viteze nu se referă la situaţia de fapt, ci, după părerea mea, este periculos să statuăm că aşa vrem să fie şi în viitor. Noi, cel puţin românii, dorim să devenim parte a nucleului şi îmi imaginez că asta este abordarea cea mai sănătoasă", a afirmat şeful statului.

El a afirmat că este clar că „fiecare aleargă cu viteza lui”, dar a subliniat că obiectivul este construirea unei Uniuni „solidare, puternice şi unite”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.