Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informaÈ›ii È™i È™tiri
  • experienÈ›a premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi È™tiri, exclusivități È™i breaking news
DESCARCÄ‚ APLICAÈšIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Klaus Iohannis îi TAIE ELANUL lui Kovesi pentru șefia Parchetului European: 'Șansele sunt bune, dar garantat nu este'

European Parliament
kovesi audieri

Președintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, că Laura Codruța Kovesi are "șanse bune" pentru a prelua conducerea Parchetului European, dar că funcția nu este garantată, precizând că postul de procuror-șef european nu intră la negocierile pentru comisari și vicepreședinți PE.

"Să vă spun ceva și cu poziția de procuror-șef european. Eu am susținut-o din capul locului pe doamna Kovesi și acest lucru i l-am spus și doamnei Kovesi și mai multor conducători relevanți din politica europeană. Însă aceasă poziție nu e una care intră în negocieri cu comisarii, vicepreședinții de la nivelul PE. E separat și am speranța că acest post se poate aloca doamnei Kovesi", a declarat Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni.â

Citește și: Codrin Ștefănescu a IZBUCNIT pe Raportul GRECO: 'Concluzie ilogică și bizară. Bine că nu ne cer să ne desființăm'

Președintele a mai spus că Laura Codruța Kovesi are "șanse bune" pentru a prelua conducerea Parchetului European, dar "garantat nu este".

Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a scris, marți, în contextul discuțiilor despre posibilitatea ca Laura Codruța Kovesi să câștige postul de procuror-șef european, că se teme că rolul acesteia ar fi să blocheze României accesul la fondurile europene.

O decizie privind conducerea Parchetului European nu a fost luată încă, candidații rămași în cursă fiind Laura Codruța Kovesi și francezul Jean-François Bohnert.

Jean-François Bohnert, contracandidatul Laurei Codruța Kovesi pentru funcția de procuror-șef european, este favorit pentru șefia Parchetului Național Financiar din Franța, corespondentul DNA, a relatat postul de televiziune TV5Monde.

ACTIVEAZÄ‚ NOTIFICÄ‚RILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.