Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Klaus Iohannis l-a primit, la Palatul Cotroceni, pe președintele Bulgariei / VIDEO

Inquam Photos / Octav Ganea
Klaus Iohannis Rumen Radev

Preşedintele Klaus Iohannis l-a primit, miercuri, la Palatul Cotroceni, pe preşedintele Republicii Bulgaria, Rumen Radev, cu ocazia vizitei oficiale pe care acesta o efectuează în România, până joi, la invitaţia şefului statului, informează un comunicat al Administraţiei Prezidenţiale. 

Vizita are ca scop aprofundarea dialogului politic româno-bulgar pe principalele teme de interes comun ale agendei bilaterale, regionale, europene şi internaţionale.

Se conturează noul cabinet al lui Mihai Tudose! Un lider PSD anunță: 'Vor fi surprize'


În cadrul discuţiilor va fi abordată şi continuarea dezvoltării relaţiilor economice, precum şi a cooperării sectoriale, în special în domenii precum energia şi transporturile, în contextul în care România este al treilea partener comercial al Bulgariei în Uniunea Europeană, iar tendinţa de creştere a volumului schimburilor bilaterale s-a menţinut în ultimii ani, arată sursa citată. De altfel, în vederea impulsionării cooperării economice, preşedintele României va participa, împreună cu omologul bulgar, în dimineaţa zilei de joi, la deschiderea Forumului de afaceri România-Bulgaria. 

De asemenea, vor fi analizate modalităţile concrete de coordonare în vederea promovării intereselor şi obiectivelor comune în cadrul UE. Aprofundarea dimensiunii europene a relaţiei bilaterale este cu atât mai importantă cu cât Bulgaria şi România vor deţine Preşedinţia Consiliului UE în Semestrul I din 2018, respectiv în Semestrul I din 2019, precizează sursa citată. 

Se vor afla totodată pe agendă aspecte privind cooperarea în cadrul NATO şi provocările de securitate în regiunea Mării Negre, Vecinătatea Estică, respectiv cooperarea la nivel regional.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.