Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Klaus Iohannis, la Summitul B9: Rusia va continua să fie cea mai mare ameninţare la adresa securităţii europene şi euroatlantice

klaus Iohannis

Klaus Iohannis, la Summitul B9: Rusia va continua să fie cea mai mare ameninţare la adresa securităţii europene şi euroatlantice

Rusia va continua să fie cea mai mare ameninţare la adresa securităţii europene şi euroatlantice, a declarat, marţi, preşedintele Klaus Iohannis, făcând apel la consolidarea apărării pe Flancul Estic al NATO.

Preşedintele a avut o declaraţie de presă la Summitul statelor B9, alături de liderii ţărilor cuprinse în acest format

"Am pus accent, în primul rând, pe implementarea deplină a deciziilor istorice adoptate anul trecut la Madrid, mai ales a celor privind consolidarea posturii aliate de descurajare şi apărare pe Flancul Estic, pentru care trebuie să marcăm progrese notabile. Rusia va continua să fie cea mai mare ameninţare la adresa securităţii europene şi euroatlantice. De aceea, cu toţii înţelegem necesitatea consolidării apărării noastre naţionale şi creării pe Flancul Estic a unei Apărări Înaintate coerente şi unitare, credibile şi robuste", a spus şeful statului român.

El a adăugat că în cadrul discuţiilor de la Bratislava s-a pledat "pentru continuarea măsurilor la nivel operaţional, inclusiv cu privire la Grupurile de Luptă de pe Flancul Estic, din care face parte şi cel din România".

De asemenea, în conformitate cu obiectivele strategice ale României, Klaus Iohannis a amintit de "necesitatea unui angajament sporit şi unitar la nivel aliat în abordarea provocărilor de securitate la Marea Neagră, o zonă de importanţă strategică pentru securitatea euroatlantică, astfel cum este consacrat în Conceptul Strategic al NATO adoptat la Madrid".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.