Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Klaus Iohannis laudă creșterea economică a României: 'O performanţă notabilă este gradul de absorbţie'

captura video
klaus iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, marţi, că România continuă să înregistreze o creştere economică solidă, "contrar unor evoluţii europene de tip recesionist".

Mesajul său a fost prezentat de către consilierul Cosmin Marinescu, în cadrul Galei "Women in Economy", eveniment organizat de Confederaţia Naţională pentru Antreprenoriat Feminin (CONAF).

"România continuă să înregistreze o creştere economică solidă, contrar unor evoluţii europene de tip recesionist. O performanţă notabilă este gradul de absorbţie de 95% din alocările cadrului financiar precedent şi din alte fonduri aferente NextGenerationEU. În plus, implementarea PNRR şi atragerea de noi investiţii sunt paşi siguri către consolidarea stabilităţii şi a rezilienţei economice, obiective pe care ni le dorim cu toţii", a precizat Cosmin Marinescu, în cadrul galei.

Pandemia şi războiul ilegitim împotriva Ucrainei


Acesta a menţionat că ultimii ani au însemnat pentru România "o perioadă de transformare profundă şi adaptare continuă la evoluţiile internaţionale". În acest sens, a făcut referire la două evenimente majore, cu impact global: pandemia şi războiul ilegitim împotriva Ucrainei.

"Pandemia ne-a arătat solidaritatea umană, iar conflictul ne-a testat hotărârea şi unitatea. Am învăţat din mers cum să facem faţă acestor crize, prin măsuri extraordinare şi sunt necesare eforturi susţinute în continuare, pentru a menţine ţara noastră pe drumul cel bun, drumul euroatlantic pe care partenerii îl parcurg cu solidaritate şi încredere reciprocă. Astăzi, privind retrospectiv, trebuie să recunoaştem că puterea noastră ca naţiune rezidă în capacitatea de a înţelege atuurile pe care le avem şi neajunsurile cu care ne confruntăm, pe care trebuie să le valorificăm şi să le înfruntăm împreună, cu hotărâre şi viziune", a spus acesta.

Preşedintele Iohannis a remarcat prezenţa unui număr tot mai mare de femei în mediul de afaceri, în cel academic, în artă sau în domenii diverse, în care "se remarcă prin performanţe admirabile, obţinute prin muncă, voinţă şi tenacitate".

"România a făcut progrese semnificative în promovarea egalităţii de gen şi în sprijinirea participării active a femeilor la cele mai înalte niveluri de reprezentare profesională. Potrivit raportului Băncii Mondiale din 2023, România se situează în fruntea ţărilor europene în privinţa accesului femeilor în mediul de afaceri, cu un scor de peste 90 de puncte din 100. În prezent suntem recunoscuţi drept una dintre ţările cu cele mai mici discrepanţe salariale dintre bărbaţi şi femei, fapt ce întăreşte stimulentele profesionale în economia noastră", se arată în mesajul preşedintelui.

Iohannis a subliniat că progresul unei naţiuni nu poate fi exprimat doar în termeni cantitativi sau economici, ci şi prin "ambiţiile şi angajamentele sale" pentru libertate, justiţie şi egalitate de şanse. El a mai precizat că anul 2023 a consemnat "performanţe importante în mediul de afaceri, în special pentru antreprenoriatul feminin", fonduri de investiţii nou create şi competiţii în favoarea inovaţiei.

"Femeile din România au devenit lideri în Europa în startup-uri cu potenţial ridicat, reprezentând jumătate din totalul întreprinzătorilor români activi pe pieţele internaţionale, aşa cum evidenţiază raportul Global Entrepreneurship Monitor", a menţionat Iohannis.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.