Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Klaus Iohannis laudă inițiativa Olguței Vasilescu: Ar fi bine să existe

inquamphotos.com / Octav Ganea
lia olguta vasilescu

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat joi că ar fi bine să existe o structură la nivelul Guvernului formată din specialişti IT care să deservească toate instituţiile statului. 

"O astfel de iniţiativă la nivelul Guvernului probabil ţine mai degrabă de Ministerul Comunicaţiilor şi ar fi bine să existe structuri la nivelul Guvernului care coordonează în special instituţiile administraţiei centrale, unde, într-adevăr, în ultimii ani sistemele informatice sunt foarte diverse şi nu permit o gestionare eficientă", a spus Iohannis, la Palatul Cotroceni, informează agerpres.ro.

Regele plajelor, lăsat fără coroană!/DOCUMENT


Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a anunţat joi că la nivelul Guvernului se are în vedere constituirea unei structuri formate din specialişti IT care să deservească toate instituţiile statului. 

"La ora actuală, la nivelul Guvernului, se gândeşte o structură formată din IT-işti care să deservească toate instituţiile din România şi care să aibă, evident, un grad mai mare de salarizare, exact din considerentele pe care vi le-am spus: atacuri informatice, faptul că toate instituţiile au nevoie să se protejeze şi să-şi protejeze sistemele informatice. Deci, oricum, IT-iştii vor fi bine remuneraţi în cadrul unei instituţii de specialitate în perioada următoare", a afirmat ministrul, în cadrul dezbaterilor din Comisia de muncă din Senat pe marginea legii salarizării.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.