Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Klaus Iohannis LAUDĂ prelungirea stării de alertă fără consultarea Parlamentului: După părerea mea, guvernul a procedat legal și constituțional

Klaus Iohannis

Curtea Constituţională a decis să judece mai repede sesizarea Avocatului Poporului cu privire la Legea 55/2020, act normativ care reglementează starea de alertă.

Citește și: Președintele ÎCCJ, Corina Corbu, a IZBUCNIT: Reprezentanții Statului Român vor să transforme justiția în vinovatul de serviciu

"Referitor la exceptia de neconstituționalitate a disp. art. 4 alin. (3) și (4), art. 65 lit. s), ș),art. 66 lit. a), b) și c) și art. 67 alin. (2) lit. b) din Legea nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, Plenul Curtii Constitutionale a hotarat azi preschimbarea termenului de judecata din 9 iulie in 25 iunie", informează CCR.

Klaus Iohannis a declarat astăzi că: "Este totuși o premieră și e bine să ne explice CCR cum s-a ajuns la această devansare. Pe fond, sesizarea Avocatului Poporului e corectă. Nu poate Parlamentul să modifice o hotărâre a Guvernului. După părerea mea, guvernul a procedat legal și constituțional. Măsurile au fost bune și s-a venit cu ele la timp. Tot circul din Parlament vine pe fondul unui circ artificial făcut de PSD", a declarat Klaus Iohannis.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.