Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informaÈ›ii È™i È™tiri
  • experienÈ›a premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi È™tiri, exclusivități È™i breaking news
DESCARCÄ‚ APLICAÈšIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Klaus Iohannis le-a spus ambasadoriilor statelor membre UE acreditați la București că obiectivul e aderarea la zona euro și Schengen

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Klaus Iohannis

Președintele României, domnul Klaus Iohannis, s-a întâlnit marți, 5 decembrie a.c., cu ambasadorii statelor membre ale Uniunii Europene acreditați la București.

În cadrul reuniunii organizate de Ambasada Republicii Estonia, țară care deține în prezent Președinția Consiliului Uniunii Europene, au fost abordate aspecte legate de principalele teme aflate pe agenda Consiliului European care va avea loc în perioada 14-15 decembrie a.c., precum și evoluțiile din plan intern.

Președintele României a felicitat Estonia pentru rezultatele obținute, apreciind că lansarea inițiativei privind Cooperarea Structurată Permanentă (PESCO) în domeniul politicii europene de apărare reprezintă una dintre realizările importante ale mandatului său la Președinția Consiliului UE.

Președintele Klaus Iohannis a reiterat angajamentul României de a participa la acele inițiative menite să contribuie la consolidarea proiectului european și a subliniat faptul că țara noastră va menține aceeași abordare și pe perioada deținerii Președinției Consiliului UE în primul semestru al anului 2019. România dorește să facă parte din grupul statelor membre UE care susțin ideea de aprofundare a proiectului european, pentru a avea o Uniune cât mai puternică.

În acest context, Președintele României a evidențiat că Summitul informal de la Sibiu din 9 mai 2019 va fi un reper important în ceea ce privește procesul de redinamizare a integrării europene.

În cadrul discuțiilor cu ambasadorii, Președintele Klaus Iohannis a afirmat că aderarea României la zona euro continuă să fie un obiectiv fundamental pentru țara noastră. De asemenea, Președintele României a arătat că aderarea la Spațiul Schengen rămâne un obiectiv legitim pentru țara noastră, exprimând speranța că la nivelul UE va fi găsită cât mai curând posibil o soluție în acest sens.

Referitor la procesul de ieșire a Marii Britanii din Uniunea Europeană, Președintele României a arătat că, în ciuda dificultăților, speră că vor fi identificate în scurt timp cele mai bune variante, care să le permită liderilor europeni să ia decizia de trecere la faza a doua a negocierilor cu ocazia reuniunii Consiliului European din această lună.

Cu privire la evoluțiile din plan intern, Președintele Klaus Iohannis s-a referit la situația din domeniul economic, precum și la procesul de modificare a legislației în domeniul justiției.

Președintele a reiterat angajamentul său ferm privind consolidarea independenței sistemului judiciar și continuarea luptei împotriva corupției.

În cadrul întâlnirii cu ambasadorii Uniunii Europene, la solicitarea Președintelui României, a fost ținut un moment de reculegere în memoria Regelui Mihai I.

ACTIVEAZÄ‚ NOTIFICÄ‚RILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.