Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Klaus Iohannis, mesaj de la Bruxelles pe legile justiției: avertisment pentru PSD-ALDE

iohannis comisie

Președintele Klaus Iohannis a declarat că el speră că în actualul proces de modificare a legilor justiției se poate ajunge la un deznodământ favorabil, mai ales dacă legile vor fi puse în acord cu deciziile CCR. Iohannis a explicat că va face tot ce depinde de el pentru ca aceste legi să nu afecteze MCV-ul și accederea României în Schengen.

”Cred că avem o problemă majoră cu legile justiției și cu Codurile în România, însă cred că această problemă trebuie să o rezolvăm în România. Nu putem să așteptăm să vină cineva din afară să ne rezolve problema. Soluția este la noi și noi trebuie să o rezolvăm.

Sunt optimist în ceea ce privește parcursul final al legilor justiției, acum suntem într-o etapă intermediară. A doua lege a fost restrimisă de către Curtea Constituțională la Parlament și sper ca aici să fie puse în acord.

Așteptarea mea este ca la final să avem legi care păstrează, garantează și întăresc independența justiței și pentru asta eu mă agit cât se poate de mult, că se vede sau nu se vede, asta e altă problemă.

Nu pornesc de la premisa că acest proces va duce la complicarea procesului MCV și aderarea la Schengen. Dați-mi voie să subliniez că președintele Juncker și Comisia au fost în favoarea accederii României în Schengen”, a explicat Iohannis.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.