Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Klaus Iohannis, mesaj în limba franceză pentru Macron: Președintele, mulțumit că Franța trimite blindate și tancuri în România

Inquam Photos / Octav Ganea
Iohannis Macron

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, marţi seară, că decizia preşedintelui francez Emmanuel Macron de a consolida prezenţa militară a acestui stat în România reprezintă ”un gest important pentru Flancul Estic al NATO, semn al solidarităţii Aliate”.

„Salut decizia preşedintelui Emmanuel Macron de a consolida prezenţa militară franceză în România, prin trimiterea unei companii de vehicule blindate şi a unui escadron de tancuri Leclerc. Un gest important pentru Flancul Estic al NATO, semn al solidarităţii Aliate”, a arătat Iohannis, pe reţelele sociale.

Franţa îşi va consolida prezenţa militară în România în cadrul NATO prin desfăşurarea în săptămânile următoare a unei companii de ”vehicule blindate de infanterie” şi a unei escadrile de tancuri de tip Leclerc, a anunţat marţi ministrul francez al Apărării, relatează AFP.

Decizia preşedintelui francez Emmanuel Macron de a ”consolida poziţia defensivă (n.r. franceză) pe Flancul Estic al Europei” a fost luată ”având în vedere situaţia de pe Flancul Estic al NATO” şi ”violenţa luptelor din Ucraina”, a declarat Sébastien Lecornu în timpul unei audieri în parlament.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.