Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Klaus Iohannis nu mai e atent la ceea ce face

revista presei

Evenimentul Zilei:

Campania electorală din 2014 s-a desfășurat într-un fel aparte. Din start, Klaus Iohannis a beneficiat de  o presă care  l-a tratat cu evlavie și  a sărit, isterică,  la orice jurnalist care ar fi cutezat, luîndu-și în serios profesia, să-și pună întrebări despre  trecutul candidatului Klaus Iohannis, despre oamenii de afaceri din jurul acestuia, despre afacerile ca primar, despre momentul premierului de la Grivco.  În istoria presei românești va rămîne ca exemplu de presă cădelnițăreasă  declarația lui Bogdan Rareș că i-a venit să-i dea cu cana de apă în cap unei colege care a îndrăznit să-i pună o întrebare incomodă lui Klaus Iohannis la confruntarea sinistră profesional de la Realitatea tv. Pentru a pune bomboana pe coliva presei românești, Bogdan Rareș și-a cerut public mii de scuze lui Klaus Iohannis că n-a răspuns el în locul candidatului la întrebările – recunoștea moderatorul! – astfel formulate, încît să-l ajute să răspundă cît mai bine... Nu numai că nimeni nu se întreabă pe ai cui bani și-a petrecut Klaus Iohannis concediul la Palm Beach, dar, mai mult tot, ceea ce face politicianul Klaus Iohannis  e primit de presă cu o evlavie  fără cusur, pe care n-am mai întîlnit-o, în post decembrism, în cazul nici unui alt politician. Ca tot politicianul, Klaus Iohannis scrie sau mă rog i se scriu pe facebook fel de fel de mesaje. Ca toate producțiile politicianiste, mesajele nu sar peste granița limbajului de lemn specific rutinei de comunicare. Cu toate acestea, site-uri, ziare, televiziuni, preiau aceste Comunicate sub titluri gen: Mesaj emoționant din partea lui Klaus Iohannis! Splendinda lovitură dată de Klaus Iohannis. Adăugînd acestor realități, notațiile liricoide despre viața pămîntească a insului fizic Klaus Iohannis (pentru presa noastră, el nu calcă, el plutește deasupra apelor, ca  Duhul Sfînt, el nu asudă, el emite efluvii parfumate!), ai impresia că-n 16 noiembrie 2014 în România n-a avut loc al doilea tur se scrutin, ci a doua înviere a lui Christos. Repet ce-am mai spus și ce-am mai scris din perspectiva unui om care a  studiat dezastrul numit Cultul personalității în Istorie. Atmosfera asta de evlavie, în care presa simte nevoia să-și țină răsuflarea cînd scrie numele lui Klaus Iohannis,  de teamă ca nu cumva să nu miroasă a tămîie, îi face rău noului președinte  înainte de toate.Klaus Iohannis, văzînd că i se caută în coarne,  nu mai e atent la ceea ce face. Alegerea consilierilor se face prin  giugiuleli pe facebook. Președintele ales n-a catadicsit să acorde un interviu presei române. Președintele ales n-a catadicsit să ne explice pe ce bani și-a petrecut concediul la Palm Beach.

Digi24:

Blamul moral în cazurile de plagiat trebuie să funcționeze, a apreciat  jurnalistul Emil Hurezeanu, după ce premierul Victor Ponta a anunțat că renunță la titlul de Doctor.„Unii tind să creadă că, dacă se iau ușor diplomele de Bacalaureat și chiar doctoratele, totul e posibil într-o astfel de țară și că există o relativizare a răului. În realitate, când e vorba de figura proeminentă a unui prim-ministru, un politician de vârf, președintele partidului de guvernare, nu e indiferent că a plagiat o teză de doctorat sau că este autorul real al acestei teze de doctorat. În urma unor astfel de scandaluri, omologi ai domnului Ponta din clasa politică germană au demisionat în urma certificării plagiatului de către universitate sau cu puțin timp înainte”, a reamintit jurnalistul. „Există oameni inteligenți, creativi, chiar atunci când copiază, dar există un blam moral, care atunci când este pronunțat trebuie să aibă și efecte. O scrisoare cu alonja asta sportivă, oarecum gratuită, a domnului Ponta nu ajunge”, a apreciat Emil Hurezeanu.

RFI:

Şaizeci şi şase de jurnalişti au fost ucişi în 2014, dintre care doi au fost decapitaţi, un bilanţ mai mic decât în 2013, anunţă organizaţia Reporters Sans Frontières. Îngrijorător e faptul că răpirile au crescut la 119 cazuri, iar 40 de jurnalişti sunt în continuare ţinuţi ostatici în întreaga lume. Anul trecut, 71 de jurnalişti au fost ucişi şi 87 răpiţi, potrivit raportului anual publicat marţi de Reporters Sans Frontières. ”Rareori moartea reporterilor a fost comisă cu un sentiment atât de barbar al propagandei”, a apreciat organizaţia, făcând referire la înregistrările video cu decapitările jurnaliştilor americani James Foley şi Steven Sotloff. De asemenea, două treimi dintre asasinatele vizând jurnalişti au avut loc în zone de conflict: în Siria, ţara care rămâne, ca şi anul trecut, cea mai periculoasă pentru jurnalişti, cu 15 asasinate, în teritoriile palestiniene, în special Gaza (unde au fost înregistraţi şapte morţi în rândul jurnaliştilor), în estul Ucrainei (cu şase morţi), în Irak (cu patru morţi) şi în Libia (cu patru victime) unde, în cinci luni, trei jurnalişti au fost asasinaţi în plină stradă.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.