Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Klaus Iohannis nu se mai ascunde! Recunoaște că a intrat în campania pentru referendum pentru a da jos PSD: 'Vreau votul românilor'

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Klaus Iohannis rade ras

Klaus Iohannis a recunoscut, la Cluj-Napoca, faptul că a inițiat referendumul în același timp cu alegerile europarlamentare pentru a intra în campanie și pentru a-și convinge pe români să nu voteze cu PSD, pentru a schimba actuala putere guvernamentală.

Este pentru prima dată când președintele o spune tranșant că principala sa țintă este schimbarea guvernului, deși la alegerile europarlamentare românii votează aleșii pentru Parlamentul European, nu pentru cel național.

Citește și: Victor Ponta aruncă-n aer o viitoare alianță: Nu vom susține o asemenea formulă

”Știți, în realitate, această poveste că noi suntem o țara de mâna a doua există doar în capul nostru, în capul europenilor nu prea există, dar unora de la noi le place să se victimizeze și atunci este facil să spui „pai, noi suntem foarte buni, dar ei nu au înțeles acest lucru”, iar a doua chestiune, cea cu vinovatul de serviciu, dacă am fi, în capul lor, luați drept egali cum să mai dăm vina pe ei. Deci lucrurile, în realitate, sunt altfel. România este acceptata în Uniunea Europeană, romanii sunt acceptați în Uniunea Europeană. Și nu doar că sunt acceptați ca să fie, deci acceptați în sensul acceptați de egali în Uniunea Europeană. Și dacă asta este o noutate pentru cineva atunci îmi face plăcere să o repet: românii contează în Uniunea Europeană, România contează. Problema pe care o aveam acum, sincopa pe care o avem se datorează PSD și nu mă feresc să spun aceste lucruri.

Citește și: PSD își joacă ultimele cărți- Ce se va construi în România

Uniunea Europeană a fost în forme incipiente de factură economică, dar între timp ea s-a transformat. Uniunea Europeană este mult mai mult decât o zonă economică. Partea de zonă economica se numește Piața Unică, funcţionează foarte bine și ne aduce și nouă avantaje. Dar Uniunea Europeană ca întreg este o uniune care se bazează pe valori și principii. Noi românii am vrut sa fim în Europa fiindcă acolo ni-i locul și știm asta de la 1848, dar dacă vrem să fim acolo, parte din Uniunea Europeană, noi ne-am asumat valorile europene, noi ca și națiune ni le-am asumat. Dar avem, din nefericire, o guvernare care nu și le-a asumat. Și asta este problema și aici este sincopa și trebuie să explicam românilor că dacă de la Bruxelles vin tot felul de atenționări, avertismente, ele nu se adresează României sau românilor, ele se adresează PSD-ului, care de când a venit la guvernare calcă justiția în picioare, calcă statul de drept în picioare ca să-și rezolve ei problemele lor cu justiția. Și asta nu se poate. Deci nu putem să fim parte în Uniunea Europeană bazată pe valorile pe care le numim valori europene, sau euroatlantice, sau valorile democrației și să avem o guvernare care nu numai că în interior nu accepta aceste valori, le calca în picioare. Despre asta vorbim. Și despre asta vorbim la alegeri. Până ce există această guvernare, România va avea din cauza acestei guvernări, din cauza PSD-ului, o problemă majoră. De aceea umblu în campanie cu referendumului fiindcă vreau votul românilor. Eu vreau votul românilor care vor demonstra că își doresc o justiție dreaptă, că își doresc o guvernare bună pentru România, și își doresc să plece PSD.

Altfel nu progresăm. Este simplu ca bună ziua. Este un motiv mare și lat pentru care România nu s-a dezvoltat mai mult, pentru care România nu a evoluat mai mult, acest motiv se numește PSD! Asta e, ne place, nu ne place. Mie nu-mi place!”, a spus Klaus Iohannis.

Citește și: Rareș Bogdan atacă dur Guvernul:’Mâncăm o șaorma, nu luăm autobuze turcești de tip cratiță’

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.