Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Klaus Iohannis pasează către SUA în incidentul cu drona americană: Este grav și regretabil!

Administratia Prezidentiala
Klaus Iohannis

Președintele României, Klaus Iohanns, a comentat extrem de succint, din Bulgaria, incidentul cu drona americană care s-a ciocnit cu un avion. Iohannis spune că situația nu trebuie să fie ignorată de autorități.

Iohannis pasează către SUA

"Am discutat despre intensificarea cooperării în domeniul securității. Ne vom întâlni la Vilnius pentru a conveni măsuri mai dure privind securitatea din Marea Neagră. Trebuie să cooperăm mai bine pentru menținerea securității la Marea Neagră.

Incidentul cu o dronă care a avut loc ieri este un incident grav și regretabil. Comunicarea oficială despre aceste chestiuni se face despre partea americană",a spus Iohannis despre incidentul cu drona.

Ministerul rus al Apărării a confirmat că avioane de vânătoare ruse au interceptat o dronă militară americană deasupra Mării Negre, negând însă versiunea Washingtonului privind coliziunea. "În urma unei manevre brutale, drona MQ-9 a început să zboare necontrolat, a pierdut altitudine şi a atins suprafaţa apei. Avioanele de vânătoare nu au avut niciun contact cu drona", a transmis Ministerul rus al Apărării, citat de cotidianul Le Monde.

Forţele Aeriene din SUA au confirmat, marţi după-amiază, prăbuşirea unei drone militare americane după un incident cu un avion de vânătoare al Rusiei produs deasupra Mării Negre. "Două avioane ruse de tip Suhoi Su-27 au efectuat o manevră de interceptare nesigură şi neprofesionistă asupra unei drone de tip MQ-9 a Forţelor Aeriene americane, care zbura în spaţiul aerian internaţional deasupra Mării Negre", a comunicat Comandamentul Forţelor Aeriene americane responsabil de Europa şi Africa.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.