Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Klaus Iohannis pleacă la Palácio de Cristal: liderii europeni se retrag într-o destinație de vis/ VIDEO

palatul de cristal

Preşedintele Klaus Iohannis va participa, vineri şi sâmbătă, la Porto în Portugalia, la Summitul privind problematica socială, la reuniunea informală a Consiliului European, precum şi la Summitul UE - India, în format de videoconferinţă, alături de premierul Narendra Modi, informează Administraţia Prezidenţială.

Potrivit agendei şefului statului, vineri de la 16.00, ora României, Klaus Iohannis va fi prezent la Summitul Social de la Centrul de Congrese Alfândega, Porto, Republica Portugheză şi va avea o intervenţie la cea de-a doua sesiune tematice privind competenţele şi inovarea, iar de la ora 21.00 va merge la Palácio de Cristal (Pavilhão Rosa Mota) la cină de lucru - format Consiliu European.

Sâmbătă, la 11.30, ora României, şeful statului va participa la Reuniune Informală a Consiliului European care va avea loc la Palácio de Cristal, Porto.

În acelaşi loc, Palácio de Cristal, însă de la ora 15.00, Klaus Iohannis va avea reuniune de lucru UE – India, în format videoconferinţă.

Istoricul Palácio de Cristal, zona în care se vor retrage Klaus Iohannis și liderii europeni:

În materie de spaţii verzi în Porto, Grădinile Palatului de Cristal reprezintă alegerea cea mai recomandabilă pentru turiştii care vor să cerceteze în profunzime inima verde a oraşului. Numele acestui parc vine de la o fostă structură construită din sticlă şi fier, Palatul de Cristal, care a fost dărâmat în 1956 şi înlocuit cu un pavilion acoperit de o cupolă, aşa-numitul Pavilhao Rosa Mota (numit adesea şi Pavilhao dos Desportos, cu alte cuvinte, Pavilionul Sporturilor), folosit în principiu în scopuri de organizare a diverse evenimente din domeniul divertismentului, al culturii şi al sportului.

Pe lângă acest pavilion care, din punct de vedere arhitectural, este reperul cel mai masiv care jalonează parcul, aici se mai află şi Muzeul Romantic Quinta da Macieirinha, o bibliotecă multimedia şi, desigur, tentantul Solar do Vinho do Porto, una dintre cele mai celebre vinării din oraş. Însă vizitatorii frecventează Grădinile Palatului de Cristal nu neapărat datorită prezenţei acestor repere, ci şi datorită faptului că parcul, prin situarea sa, oferă excelente privelişti panoramice ale Râului Duoro.

Mai mult, bucuria de a petrece câteva momente în acest parc este sporită de faptul că diverse specii de plante şi animale exotice populează zona, dând vizitatorilor senzaţia unei plăcute întâlniri cu natura. În plus, parcul este înfrumuseţat de fântâni elegante şi statui alegorice care aduc o tuşă de frumuseţe artistică farmecului natural al locului. Urmând aleile şerpuitoare ale parcului (dintre care cea mai grozavă este în genere considerată a fi aşa-numita Avenida das Tilias, aleea de unde poate fi admirat râul), vizitatorii pot da peste grădini tematice, cum ar fi Jardim dos Sentimentos (Grădina sentimentelor), Jardim das Plantas Aromaticas (Grădina de Plante Aromatice) şi Jardim do Roseiral (Grădina cu Trandafiri). Toate aceste splendide obiective sunt rezultatul muncii lui Emilio David, arhitectul peisagist care a proiectat parcul (pentru o scurtă perioadă de timp, parcul chiar a purtat numele proiectantului său).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.