Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Klaus Iohannis pledează pentru atragerea investiţiilor luxemburgheze în România

Klaus Iohannis explica

Preşedintele Klaus Iohannis l-a primit vineri, la Palatul Cotroceni, pe prim-ministrul Marelui Ducat de Luxemburg, Xavier Bettel, context în care a pledat pentru atragerea investiţiilor luxemburgheze în România, informează Administraţia Prezidenţială într-un comunicat transmis Agerpres.

Potrivit sursei citate, preşedintele Iohannis şi prim-ministrul luxemburghez au exprimat sprijin deplin pentru consolidarea relaţiilor privilegiate dintre cele două ţări la nivel bilateral şi european. Şeful statului a subliniat importanţa vizitei în România a prim-ministrului Xavier Bettel, în contextul aniversării a 10 ani de la aderarea României la Uniunea Europeană şi al celebrării a 10 ani de la momentul "Luxemburg şi Sibiu - capitale europene ale culturii".

În context, prim-ministrul Xavier Bettel a evidenţiat semnificaţia actuală a acestei aniversări şi a reamintit faptul că Tratatul de aderare a României la UE a fost semnat în 2005, sub preşedinţia luxemburgheză a Consiliului UE. "Preşedintele României a subliniat necesitatea unei cooperări mai strânse în domeniul economic. În acest sens, a pledat pentru atragerea investiţiilor luxemburgheze în România, un domeniu de excelenţă fiind cel al tehnologiei informaţiei şi comunicaţiilor, respectiv domeniul securităţii cibernetice", se arată în comunicat.

Premierul Bettel a reconfirmat interesul pentru stimularea investiţiilor luxemburgheze în economia românească. Administraţia Prezidenţială arată că oficialul luxemburghez a subliniat nevoia de stabilitate, importantă nu numai pentru economia României şi atragerea investitorilor străini, inclusiv luxemburghezi, dar şi pentru regiune în general, şi respectiv de continuare a luptei împotriva corupţiei, sens în care a salutat în mod deosebit eforturile preşedintelui Klaus Iohannis.

De asemenea, prim-ministrul luxemburghez a subliniat importanţa schimburilor la nivel de universităţi, de natură să impulsioneze o mai bună cunoaştere reciprocă, mai ales între tinerii din cele două ţări. În ceea ce priveşte agenda europeană, Bettel a punctat importanţa Agendei Digitale, care trebuie să avanseze în perioada următoare. El a salutat poziţia exprimată de preşedintele Iohannis în cadrul Consiliului European cu privire la viitorul Europei, în sensul păstrării unităţii proiectului european.

Preşedintele Klaus Iohannis a reamintit obiectivul României de aderare la spaţiul Schengen, având în vedere expertiza şi contribuţia consistente ale ţării noastre la asigurarea securităţii frontierelor externe ale UE. Prim-ministrul Xavier Bettel a recunoscut contribuţia României în acest domeniu şi a asigurat sprijinul Marelui Ducat pentru atingerea acestui obiectiv.

Sâmbătă, preşedintele Klaus Iohannis şi prim-ministrul luxemburghez vor fi prezenţi la Sibiu la manifestările culturale dedicate aniversării a 10 ani de la momentul "Luxemburg şi Sibiu - capitale europene ale culturii". Astfel, cei doi vor participa la ceremonia de decorare a directorului general al Teatrului "Radu Stanca", Constantin Chiriac, şi a directorului general al Teatrului Municipal din Esch-sur-Alzette din Marele Ducat de Luxemburg, Charles Muller, care va avea loc la Primăria Municipiului Sibiu. Cei doi vor participa şi la spectacolul "Şefele", realizat în colaborare de Teatrul Naţional "Radu Stanca" din Sibiu şi Teatrul din Esch-sur-Alzette din Luxemburg.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.