Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Klaus Iohannis pregătește EXECUȚIA la Cotroceni, anunță un important lider politic: 'Nu va avea scrupule să o dea afară'

www.stiripesurse.ro
Codrin Ștefănescu

Codrin Ștefănescu, secretarul general adj. al PSD,  a declarat pentru MEDIAFAX, că președintele Klaus Iohannis este cel care a trimis-o pe Simina Tănăsescu, consilier prezidențial,să discute cu judecătorul CCR Petre Lăzăroiu și că cel mai probabil aceasta va fi sacrificată,dacă scandalul ia amploare

"Un șantaj din partea Cotroceniului, pentru că doamna consilier nu s-ar fi dus să se întâlnească cu fostul ei coleg judecător la CCR, fără să fie trimisă de Iohannis personal. A fost cu girul lui, cu acceptul lui, mergi și încearcă să îl convingi pe judecător să facă pași lateral, stânga, dreapta sau înapoi și nu a mers", a declarat Codrin Ștefănescu, secretarul general adjunct PSD, pentru MEDIAFAX.

Citește și: Rareș Bogdan îl desființează pe un ministru din Cabinetul Dăncilă: „Doamne ferește, câți proști”

Acesta a mai afirmat că cel mai probabil Simina Tănăsescu va fi "sacrificată", dacă scandalul nu se va opri.

"Au încercat multe lucruri, să îl sperie să dea înapoi, dar consiliera prezidențială, care este una dintre autoarele mari de cărți de Constituție, nu s-ar fi dus în ruptul capului să facă întâlnirea, fără accept de sus. Chiar i-a și spus judecătorului că are o misiune ingrată. Când spui asta înseamnă că șeful tău suprem ți-a dat o sarcină, care e ingrată, după analiza pe care o faci tu ca expert. E șantaj pur și simplu. Cele două persoane nici nu aveau voie să se vadă. Doamna Simina e un fel de avocat în toate dezbaterile la CCR când susține un punct de vedere al președintelui, iar judecătorul este pe partea cealaltă a baricadei, face parte din completul de 9. (...) Am văzut în ultima vreme. Subordonații execută ordinele șefilor și apoi sunt sacrificați fără milă. Iohannis nu va avea scrupule să o dea afară", a mai spus Ștefănescu, pentru MEDIAFAX.

Citește și: Un personaj celebru sare în apărarea lui Mircea Badea și a mamei lui! Răspuns la atacurile lui Oreste

Judecătorul CCR, Petre Lăzăroiu, a acuzat presiuni din partea Palatului Cotroceni, spunând că a avut o discuție cu Simina Tănăsescu, consilier prezidențial, care i-a vorbit despre revocarea sa din funcție.

"Nu știu dacă doamna profesor a vorbit în nume personal sau în numele președintelui, dar, după felul în care am fost anunțat, după felul în care s-a purtat discuția, cred că se intenționează emiterea unui decret, chiar dacă este fără valoare juridică, de revocare a mea. Repet, președintele nu are posibilitatea legală de a da acest decret", a declarat Petre Lăzăroiu.

Citește și: EXCLUSIV! Prima reacție a DNA după ce Mihai Gâdea a făcut public faptul că Laura Codruța Kovesi îi cere banii

La scurt timp, Administrația Prezidențială a anunțat că Simina Tănăsescu se află în concediu de odihnă, iar discuția a fost una pur teoretică pe marginea solicitării asociației civice VeDem Just. Mai mult, sursa citată susține că nu este implicată sub nicio formă Administrația Prezidențială.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.