Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Klaus Iohannis prezintă graficul infectărilor: România, într-o situaţie mult mai bună faţă de Spania, Italia sau SUA (VIDEO)

Facebook
grafic cotroceni

Preşedintele Klaus Iohannis a prezentat, în prima conferinţă de presă de la declararea stării de urgenţă, o situaţie a infectărilor raporate la un milion de locuitori. Potrivit graficului prezentat, România are 600 de cazuri la un milion de locuitori, faţă de alte ţări care au mai multe cazuri, pe primul loc fiind Spania, cu aproape 5000 de cazuri la un milion de locuitori.

"După o lună și jumătate putem să tragem concluzii statistice. Aș remarca că în această epidemie autoritățile, medicii și românii au obținut până acum rezultate notabile. Românii au dovedit că au simt civic, au echilibru și societatea românească a dovedit maturitate. Însă se discută foarte mult despre măsurile de relaxare. Sigur, vom ajunge și acolo. Eu am menționat că după 15 mai anumite restricții vor fi reduse. Nu am atins maximul în România și o relaxare prematură ar fi fundamental greșită și poate să distrugă toate rezultatele bune obținută până acum", a precizat Iohannis, după care a prezentat graficul.

"Cred că se observă foarte ușor că am ajuns la diferențe foarte mari față de alte state. În România avem aproximativ 600 de bolnavi la un milion de români. Nu ar fi păcat să dăm cu piciorul la aceste rezultate obținute greu? Sunt foarte conștient că oamenilor le-a fost greu să stea acasă, să își reducă viața într-un fel total neașteptat, că medicilor le-a fost extrem de greu și le este în continuare, dar împreună am obținut aceste rezultate", a mai declarat Iohannis.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.