Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Klaus Iohannis, prima ieșire publică după ruperea PSD-ALDE - Ce obiective are de îndeplinit România

iohannis zambet

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, că aderarea la spaţiul Schengen şi la zona euro rămân obiective de îndeplinit pentru România, context în care le-a transmis diplomaţilor români că trebuie valorificat capitalul de încredere al preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene. 

"Pentru România rămân în continuare de îndeplinit câteva obiective: aderarea la spaţiul Schengen (...) şi aderarea la zona euro când toate condiţiile vor fi îndeplinite. Trebuie să valorificăm eficient capitalul de încredere al preşedinţiei Consiliului UE, iar dumneavoastră, ca şefi de misiuni, puteţi avea un rol esenţial în atingerea acestui obiectiv", a spus şeful statului, la Palatul Cotroceni, la întâlnirea cu şefii de misiuni şi consulii generali, cu prilejul Reuniunii Anuale a Diplomaţiei Române, conform agerpres.ro

La eveniment participă şi ministrul Afacerilor Externe, Ramona Mănescu, şi ministrul delegat pentru Afaceri Europene, George Ciamba.

Amintim că ALDE a decis luni ieșirea de la guvernare și o alianță cu Pro România. Călin Popescu Tăriceanu a mai anunțat retragerea din Guvern a miniștrilor ALDE, însă Ramona Mănescu a decis să rămână la conducerea MAE.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.