Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Klaus Iohannis, prima vizită externă a celui de-al doilea mandat: pleacă în Germania

Inquam Photos / George Calin
iohannis parlament

Preşedintele Klaus Iohannis efectuează marţi o vizită de lucru în landul Bavaria din Germania.  Cu această ocazie, preşedintele Iohannis va participa la şedinţa Guvernului landului Bavaria, unde va susţine o alocuţiune şi va avea un dialog cu membrii acestui for cu privire la relaţiile bilaterale şi actualitatea europeană, informează Administraţia Prezidenţială.

Citește și: Anticipate pe 14 iunie, simultan cu alegerile locale: variantă avansată de Orban + calendarul prezentat de șeful PNL / VIDEO

De asemenea, şeful statului va avea o întrevedere cu premierul landului, Markus Söder, preşedinte al Uniunii Creştin-Sociale (CSU), informează Agerpres.  

Iohannis va participa şi la întâlnirea anuală a grupului parlamentar al CSU din Bundestag (Camera inferioară a Parlamentului german), care va avea loc la abaţia Seeon, din Bavaria. Cu acest prilej, Klaus Iohannis va avea o prezentare cu privire la viziunea României referitoare la viitorul Europei şi, de asemenea, va purta un dialog despre priorităţile agendei europene. 

Reuniunea grupului parlamentar CSU din Bundestag este o întâlnire tradiţională, care marchează, la începutul anului, un moment important pentru viaţa politică din Germania. Obiectivele reuniunii sunt discutarea priorităţilor agendei Guvernului şi a Parlamentului federal pentru anul respectiv şi dezbaterea provocărilor actuale cu invitaţi din Germania şi din străinătate. Întâlnirea este cu atât mai relevantă cu cât, în a doua jumătate a anului 2020, Germania va deţine preşedinţia Consiliului Uniunii Europene, precizează Administraţia Prezidenţială. 

În cursul vizitei de lucru, Klaus Iohannis se va întâlni şi cu preşedintele Parlamentului landului Bavaria, Ilse Aigner.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.