Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Klaus Iohannis rămâne fără 'arme' la Transporturi și Dezvoltare - Președintele, OBLIGAT de CCR să accepte viitoarele propuneri PSD

iohannis semneaza

Președintele poate refuza o singură dată propunerea de numire a unei persoane în funcția de ministru, iar Guvernul trebuie să nominalizeze o altă persoană, a decis în urmă cu zece ani CCR, după ce fostul șef al statului, Traian Băsescu, a refuzat să o numească la conducerea MJ pe Norica Nicolai, conform Mediafax

Curtea Constitutionala a decis, în 2008, că președintele României are dreptul să refuze o singură dată propunerea de numire a unei persoane în funcția de ministru și că Guvernul este obligat să nominalizeze o altă persoană.

Olguța Vasilescu NU mai face parte din Guvern, după anunțul lui Iohannis - Cum vrea să o salveze Codrin Ștefănescu

Curtea s-a pronuntat, în urmă cu zece ani, cu privire la cererea de soluționare a conflictului juridic de natură constituțională dintre Guvern și fostul președinte Traian Băsescu, formulată de premierul de atunci, Călin Popescu Tăriceanu, în urma refuzului lui Traian Băsescu de nominalizare a Noricai Nicolai la conducerea Ministerului Justiției.

Curtea Constitutionala a decis, cu majoritate de voturi, că președintele României "poate refuza, o singura dată, motivat", propunerea premierului de numire a unei persoane în funcția vacantă de ministru.

"Prim-ministrul este obligat să propună o altă persoană", se arată în decizia CCR 98/2008, care este definitivă și general obligatorie.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, marți, că nu va semna decretele de numire în funcția de ministru al Transporturilor pentru Lia Olguța Vasilescu și pentru Ilan Laufer, care a fost propus de PSD pentru portofoliul Dezvoltării Regionale.

Codrin Ștefănescu a declarat că o variantă de lucru ar fi ca PSD să-i propună tot pe cei doi, dar să inversele ministerele.

„Se poat face multe lucruri, putem inversa să propunem pe Olguța la Dezvoltare și Ilan la Transporturi și să nu poată refuza. În orice caz suntem șocați. Olguța Vasilescu e unul dintre cei mai buni manageri pe care i-am avut.”, a spus Ștefănescu, la Antena3.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.