Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Klaus Iohannis, reacţie la alegerea noului preşedinte al Comisiei Europene: Ce mesaj transmite pentru Ursula von der Leyen

iohannis cotroceni

Klaus Iohannis reacţionează la alegerea ministrului german al Apărării, Ursula von der Leyen, în funcţia preşedinte al Comisiei Europene. Preşedintele transmite un mesaj de felciitare pe Twitter.

"O felicit pe Ursula von der Leyen pentru alegerea în funcţia de preşedinte al Comisiei Europene. Aştept o colaborare strânsă, pentru o Europă mai puternică", scrie Iohannis.

Ursula von der Leyen a fost aleasă marţi seara, la Strasbourg, prima preşedintă a Comisiei Europene (CE). Votul din Parlamentul European a fost foarte strâns, în condiţile în care era nevoie de 374 de voturi pentru validare: 383 de voturi "pentru", 327 de voturi "împotrivă", 22 de abţineri şo un vot nul.

Ursula von der Leyen va ocupa acest post începând cu 1 noiembrie 2019 şi îi va urma în funcţie luxemburghezului Jean-Claude Juncker, care s-a aflat timp de un singur mandat în fruntea executivului Uniunii Europene.

Într-un scurt discurs susţinut după confirmarea ei la limită de către Parlamentul European, Ursula von der Leyen a spus că este o mare responsabilitate şi că munca ei începe din acest moment. Ea a mai afirmat că obiectivul ei este o Europă unită şi puternică.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.